Da var det på tide å driste seg inn i all-grain bryggingens verden, og jeg tenkte å prøve meg på noe som ikke er alt for avansert.
Jeg har fortsatt ikke større kjele enn 25 liter, så da blir det ett litt mindre brygg. (Kan man evt dele humlen og Irish Mossi lik mengde vørter fordelt på 2 kjeler, eller blir det tull med bitterheten?)
Det jeg egentlig lurer på er om jeg foretar meg noen form for ingrediens-kræsj med kombinasjonen Pale, Munich, Challenger og Saaz?
Har igjen en del Saaz etter forrige ekstrakt ale, og den ble veldig god
Mesking foregår i kjøleboks med manifold.
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 18,00 l
Boil Size: 22,23 l
Bottling Volume: 18,00 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 12,6 EBC
Estimated IBU: 35,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 75,0 %
1,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 25,0 %
25,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 26,7 IBUs
15,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 15,0 min Hop 4 7,9 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
25,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 2,0 min Hop 6 1,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 4,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 10,43 l of water at 72,4 C 66,0 C 75 min
Jeg har fortsatt ikke større kjele enn 25 liter, så da blir det ett litt mindre brygg. (Kan man evt dele humlen og Irish Mossi lik mengde vørter fordelt på 2 kjeler, eller blir det tull med bitterheten?)
Det jeg egentlig lurer på er om jeg foretar meg noen form for ingrediens-kræsj med kombinasjonen Pale, Munich, Challenger og Saaz?
Har igjen en del Saaz etter forrige ekstrakt ale, og den ble veldig god
Mesking foregår i kjøleboks med manifold.
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 18,00 l
Boil Size: 22,23 l
Bottling Volume: 18,00 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 12,6 EBC
Estimated IBU: 35,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 75,0 %
1,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 25,0 %
25,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 26,7 IBUs
15,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 15,0 min Hop 4 7,9 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
25,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 2,0 min Hop 6 1,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 4,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 10,43 l of water at 72,4 C 66,0 C 75 min