Ørnegård
Norbrygg-medlem
Blir aldri helt klok på dette med optimale gjæringstemperaturer og styring av dette underveis.
Satt til gjæring en apa med safale us-05 for halvannen uke siden (OG 1.050). Rehydrerte 2 pakker gjær etter alle kunstens regler (27 liter)
De første 3-4 døgnene fikk den stå på 15 grader (kjøleskap med stc1000 og varmekilde).
Siden da har den stått på 17 grader.
Skal tappes på nåkommende søndag (dag 15).
Hvordan ville dere styrt temperaturen fram til da?
a) la den stå på 17 ut tiden
b) heve tempen til 20(?) nå og la den stå på dette
c) heve tempen til 20(?) nå og starte coldcrash mot 3-4 grader på fredag?
Andre meninger?
Dette med å heve temperaturen mot slutten som ofte nevnes: Når er "mot slutten"? Var det dumt av oss å heve fra 15 til 17 når stormgjæringen var ferdig etter 3-4 dager? Skulle vi gjort denne økningen, la oss si, når det var 4-5 dager igjen av det totale løpet på 14-15 dager?
Hva gjør dere andre med rimelige rett-fram ales og us-05?
Satt til gjæring en apa med safale us-05 for halvannen uke siden (OG 1.050). Rehydrerte 2 pakker gjær etter alle kunstens regler (27 liter)
De første 3-4 døgnene fikk den stå på 15 grader (kjøleskap med stc1000 og varmekilde).
Siden da har den stått på 17 grader.
Skal tappes på nåkommende søndag (dag 15).
Hvordan ville dere styrt temperaturen fram til da?
a) la den stå på 17 ut tiden
b) heve tempen til 20(?) nå og la den stå på dette
c) heve tempen til 20(?) nå og starte coldcrash mot 3-4 grader på fredag?
Andre meninger?
Dette med å heve temperaturen mot slutten som ofte nevnes: Når er "mot slutten"? Var det dumt av oss å heve fra 15 til 17 når stormgjæringen var ferdig etter 3-4 dager? Skulle vi gjort denne økningen, la oss si, når det var 4-5 dager igjen av det totale løpet på 14-15 dager?
Hva gjør dere andre med rimelige rett-fram ales og us-05?