Opprydding på flaske eller fat?

MortenSickel

Norbrygg-medlem
Jeg har en batch Mangrove Jack American IPA som begynner å nærme seg ferdiggjæret og kan få litt ekstra sukker og flaskes i løpet av en dag eller to. Så lurer jeg på, bør jeg flaske det med en gang det er ferdiggjæret, eller vil det ha godt av å ha litt ekstra tid i gjæringskaret? Er det likegyldig for gjærens oppryddingsarbeid om den er på kar eller flaske eller har den bedre forhold et sted enn et annet?
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Så lenge ølet har fått et par døgn etter endt gjæring til å rydde opp etter sukkerfesten så kan du bare flaske. IPA er jo ferskvare så etter 14 dager karbonering og 4-7 dager i kjøleskapet burde det være superb.

Nå er det selvfølgelig greit å sjekke karbonering og smak etter 4-7 dager, da er det bare ta en flaske og hive i fryseren en halvtime/time, for vitenskap selvfølgelig :D

Et lite tips for å følge med på karbonering er å flaske ei flaske i plast. Da kan du klemme daglig på flasken for å kjenne åssen det går.
 
Topp