Hei.
Eg er litt ny i bryggefaget og har tidlegere bare brygget ferdige allgrain pakker, fant ei oppskrift på bryggselv eg vil prøve.Har litt spørsmål om kva type malt det er i denne oppskrifta og hva Ebc malten er? Er det nok med ein pakke med tørrgjær 11,5g (Safale Us-05) og viss alpha syre på humle ikkje blir den samme blir det stor forskjell? Er det bare til og øke/redusere mengde?
Black Ipanema American-style India Black Ale, Vinneren av Publikums Favoritt NM i hjemmebrygging 2012.
Brygget av Martin Andersen og Daniel Sjulseth
49 liter.
OG: 61
FG: 13
IBU: 75 (Rager).
Malt:
10,73 kg (85%) Pale Malt
0,88 kg (7%) Carafa Special III
0,88 kg (7%) Crystal 70
0,13 kg (1%) Chocolate Malt.
Humle:
40g Chinook 12% FWH
12,5g Chinook 12% 60 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 20 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1% 10, 15g Citra 13,5% 10 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 5 min
Tørrhumlet med 80g Amarillo, 80g Cascade, 80g Citra
Enstegsmesk på 66 grader i 60 min.
4g CaSO4 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann, 1g CaCO3 per 10 liter vann tilsatt i mesken.
Safale US-05. Gjæret på 18 grader i to uker.
Eg er litt ny i bryggefaget og har tidlegere bare brygget ferdige allgrain pakker, fant ei oppskrift på bryggselv eg vil prøve.Har litt spørsmål om kva type malt det er i denne oppskrifta og hva Ebc malten er? Er det nok med ein pakke med tørrgjær 11,5g (Safale Us-05) og viss alpha syre på humle ikkje blir den samme blir det stor forskjell? Er det bare til og øke/redusere mengde?
Black Ipanema American-style India Black Ale, Vinneren av Publikums Favoritt NM i hjemmebrygging 2012.
Brygget av Martin Andersen og Daniel Sjulseth
49 liter.
OG: 61
FG: 13
IBU: 75 (Rager).
Malt:
10,73 kg (85%) Pale Malt
0,88 kg (7%) Carafa Special III
0,88 kg (7%) Crystal 70
0,13 kg (1%) Chocolate Malt.
Humle:
40g Chinook 12% FWH
12,5g Chinook 12% 60 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 20 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1% 10, 15g Citra 13,5% 10 min
15g Amarillo 9,2%, 15g Cascade 9,1%, 15g Citra 13,5% 5 min
Tørrhumlet med 80g Amarillo, 80g Cascade, 80g Citra
Enstegsmesk på 66 grader i 60 min.
4g CaSO4 per 10 liter vann tilsatt i bryggevann, 1g CaCO3 per 10 liter vann tilsatt i mesken.
Safale US-05. Gjæret på 18 grader i to uker.