oppskrift: hjemmelaget hopback

Etter å ha forsøkt å få ut disse flyktige hydrokarbonene ut av humla og inn i vørteren på mer eller mindre mislykkede måter bestemte jeg meg for å bygge en hopback. Trikset er å finne noe som er tett og som det går ann å åpne. Jeg valgte en termos. Som bonus er den isolert så den blir ikke brennvarm under operasjon.

Jeg har brukt eddikbasert silikon til å tette. Dette ble noe klin, men det ble tett. Ville nok brukt sugru om jeg skulle gjort det igjen. Dårlige arbeidsforhold inne i termosen.

Shoppingliste:
- 2 x tønnenipler, 1/2"
- 1/2" mutter
- innvendig 1/2, utvendig 3/4 overgang til filteret
- stålnett til filter
- silikon
- termos

Plukket fra hverandre lokket og boret hull. Skrudde så gjennom tønneniplen. Den sitter bom fast uten å ha noen form for forankring. I bunn har jeg brukt 1/2" mutter til å feste på innsiden.
 

Vedlegg

  • 2015-02-14 15.53.50.jpg
    2015-02-14 15.53.50.jpg
    189,9 KB · Sett: 245
  • 2015-02-14 15.51.23.jpg
    2015-02-14 15.51.23.jpg
    116,9 KB · Sett: 221
  • 2015-02-14 15.51.18.jpg
    2015-02-14 15.51.18.jpg
    112,9 KB · Sett: 223
  • 2015-02-14 15.51.12.jpg
    2015-02-14 15.51.12.jpg
    103,8 KB · Sett: 216
  • 2015-02-14 15.51.05.jpg
    2015-02-14 15.51.05.jpg
    104,4 KB · Sett: 220
  • 2015-02-14 15.50.41.jpg
    2015-02-14 15.50.41.jpg
    267,2 KB · Sett: 228
  • 2015-02-14 15.50.33.jpg
    2015-02-14 15.50.33.jpg
    93,6 KB · Sett: 218
Jeg hadde planer om et byggeprosjekt jeg også, men vurderer da et ferdig vannfilter som utgangspunkt. Disse er ofte på tilbud til 99,-
ImageUploadedByTapatalk1423930048.525322.jpg
 
Jeg hadde planer om et byggeprosjekt jeg også, men vurderer da et ferdig vannfilter som utgangspunkt

Holder på et et randallprosjekt med samme type filter. Har dog store problemer med å skaffe PVC-rør (eller annet som kan brukes til formålet) med ID 25 mm / 1 tomme. Om noen har tips, så gi meg en shoutout! :)
 
De er nok 25 mm i ytre diameter.. Men har snakket med den lokale rørleggeren, og han hadde 32 mm OD på lager. Med 3 mm tykkelse blir ID på 26 mm, og det tror jeg skal holde. Så da får en snart se om en kommer videre i prosjektet :)
 
Er fordelen med hopback at en er i serie med kjøler slik at en får minst mulig bitterhet ut av humla - ref rask nedkjøling og ingen fordamping? Hva forventer en av fordeler kontra 0 minutter humle rett i gryta. Vil ikke en hopback gi mindre humleeksponering over tid?
 
Etter å ha forsøkt å få ut disse flyktige hydrokarbonene ut av humla og inn i vørteren på mer eller mindre mislykkede måter bestemte jeg meg for å bygge en hopback. Trikset er å finne noe som er tett og som det går ann å åpne. Jeg valgte en termos. Som bonus er den isolert så den blir ikke brennvarm under operasjon.

Jeg har brukt eddikbasert silikon til å tette. Dette ble noe klin, men det ble tett. Ville nok brukt sugru om jeg skulle gjort det igjen. Dårlige arbeidsforhold inne i termosen.

Shoppingliste:
- 2 x tønnenipler, 1/2"
- 1/2" mutter
- innvendig 1/2, utvendig 3/4 overgang til filteret
- stålnett til filter
- silikon
- termos

Plukket fra hverandre lokket og boret hull. Skrudde så gjennom tønneniplen. Den sitter bom fast uten å ha noen form for forankring. I bunn har jeg brukt 1/2" mutter til å feste på innsiden.

Når du borrer hull i bunnen slipper du inn luft og ødelegger isoleringen. Hvorfor laget du ikke bare to hull i lokket i steden?
 
Det hadde nok vært enklere - særlig på en termos med litt stort lokk. Det var et lite helvete å lage hull i bunnen (å lage store hull i stål er tydeligvis noe jeg ikke har ordentlig utstyr til).

Jeg er ikke skrekkelig bekymret for manglende isolering da luft tross alt isolerer temmelig greit.
 
Hvorfor ikke bare kjøle vørteren til 75-80gr og kjøre hopstand i 20-30min, før videre nedkjøling. Fikk fantastisk fin aroma med denne metoden på min siste IPa.
 
Godt poeng. De har også noe lignende, for krydder, som kan skrus på et lokk, men den er av aliminium, vet ikke om det gjør noe.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp