Oppskrift julebrus.

Det nærmer seg jul og jeg tenkte brygge litt julebrus sammen med guttungen, deretter tenkte jeg tvangskarbonere på fat og tappe på flasker med beergun. Noen som har noen forslag til oppskrifter på julebrus?
 
Norsk julebrus er vel hubba bubba-tyggis og sukker. Svensk julmust er nærmere øl, men oppskriften er hemmelig. Virker som roasted barley, karamellmalt, einebær, lakrits, sukkerkulør (karamellisert sukker?) og tysk humle er en god start.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Satte akkurat en julebrus selv
Oppskrift:
19l vann
2,8 kg bringebær (7x frosne 400g pakker) i humlepose(r)
Saft fra 10stk lime
1,5 kg brun farin
10g citra @10min

Kokt tilsammen i ca 20 min. Hurtigtining av bær i kokekaret. Citra fordi jeg tilfeldigvis hadde en åpen pakke i kjøleskapet jeg ikke har giddet å ta ned i frysern.
Fulgt bryggselv sin metode med å helle varm drikk rett i cornelius, men jeg satte på trykk med en gang så det ikke blir vakuum i fatet.
Hele greia tok en snau time, inkludert handletur.

Drikken smaker veldig lovende. Nesten litt som bringebærsaft, bare god.

edit: La til vann i oppskriften. En viktig ingrediens
 
Sist redigert:
Jeg startet med 19 liter kaldt vann. Ble igjen 2-3 liter i kokekaret etter jeg fylte 19l-corneliusen. Hvem skulle trodd at vannet utvidet seg når det ble varmt, og at mengden økte med 2,8kg bringebær? God saft da :)
 
Tilbake
Topp