Oppskrift Kinn Slåtteøl

Hei, er det nokon som har litt innside info om dette ølet. Tenkjer då spesielt på gjærtype og temperaturar både på gjæring og mesk.
Det er har av info til no er:

Basismalt: pilsner
Spesialmalt: acid, kveite, cara, munchener og sjokolade

Bitterhumle: Northern Brewer
Aroma: EKG

ABV: 6%
Bitterheit: 32 IBU
OG: 12,6 Plato

Lurer og litt på andelen av malt-typane og kor mykje aroma humle ein bør bruke pr.liter.
 
Hei

Prøvde du deg på denne? Vi skal gjøre et forsøk men det er sparsommelig med info på nett ihvertfall. Noen tips?

mvh Erlend H
 
Her er oppskrifta eg brukte (Speidel) :


BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: Slåtteøl-klone
Brewer: Frode Aanes
Asst Brewer:
Style: Saison
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 27,63 l
Post Boil Volume: 23,46 l
Batch Size (fermenter): 21,00 l 
Bottling Volume: 20,00 l
Estimated OG: 1,052 SG
Estimated Color: 19,7 EBC
Estimated IBU: 32,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 78,9 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
4,43 kg              Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)            Grain        1        91,4 %       
0,14 kg              Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC)    Grain        2        3,0 %       
0,14 kg              Munich Malt (17,7 EBC)                  Grain        3        3,0 %       
0,08 kg              Carafa II (Weyermann) (817,5 EBC)        Grain        4        1,7 %       
0,05 kg              Acidulated (Weyermann) (3,5 EBC)        Grain        5        1,0 %       
30,00 g              Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop          6        29,7 IBUs   
21,00 g              East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil Hop          7        2,4 IBUs     
1,0 pkg              Trappist High Gravity (Wyeast Labs #3787 Yeast        8        -           


Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,85 kg
----------------------------
Name              Description                            Step Temperat Step Time   
Mash In          Add 25,17 l of water at 66,0 C          63,0 C        90 min       

Sparge: Fly sparge with 7,32 l water at 75,6 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
 
Jeg har laget 2 batcher av denne som jeg er svært fornøyd med :skitbra:



Kinn Slåtteøl klone Style: Saison Brewer: Tom Landsvik

Statistics
Volume: 27 liters
Boil Volume: 31 liters
OG: 1048
BG: 1042
FG:
Alcohol: 4.7 % by vol.
Colour: 25 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.64

Fermentables
Pilsner Malt   4 EBC       5695 g
Caramalt  31 EBC 180 g
Munich Malt    28 EBC 180 g
Chocolate Malt.  1175 EBC   93 g
Wheat Malt           4 EBC         64 g

Mash schedule: 64 degrees for 90 minutes, Kokes 90 min

Hops
Northern Brewer 8.7% alpha 35 g 60 minutes
East Kent Golding 6.4% alpha 25 g 5 minutes

Fermentation
Yeast: WLP530 Abbey Ale
Fermented at 18 degrees C for 7 days.
Fermented at 22 degrees C for 7 days.

Comments:
Acid/Sauer/Acidulated erstattet med Hvete malt da min lokale malt pusher ikke har Acid.
 
Tilbake
Topp