Oppskrift med Munchener-malt som basis-malt?

Jeg sitter på en fin sekk 25 kg munchenermalt og skulle gjerne ha brygget noe til helga. Har noen en fin oppskrift som benytter denne malten som basismalt? Tror jeg skal kunne skrape sammen det mest nødvendige av humle, gjær & spesialmalt for et bredt spekter av øltyper...så kjør på med forslag! :)
 
Tenker at münchener fint kan brukes til å lage bayer, bokkøl og/eller juleøl, alt fra 50-90% (med litt cara og fargemalt attåt). Hvis du har mulighet for lagergjæring da, altså. Juleølet kan evt overgjæres. :)

EDIT: her har du et eksempel på en bayer: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1806.0.html
 
Takker, folkens!

Det snirkler seg inn mot brygging av en altbier til helga tror jeg. Snodig, har aldri vært borti det ølet før...
 
Eller kanskje en Munic Dunkel?
13-A  European Dark Lager, Munich Dunkel
Min OG:  1.046  Max OG:  1.058
Min IBU:    20  Max IBU:    28
Min Clr:    12  Max Clr:    28  Color in SRM, Lovibond
Batch Size (L):          50.00   
Total Grain (kg):        14.40
Anticipated OG:          1.054    Plato:            13.44
Anticipated SRM:          20.3
Anticipated IBU:          22.4
Brewhouse Efficiency:      60 %
Wort Boil Time:            60    Minutes

14.00 kg.  Munich Malt          Belgium        1.038      8
0.40 kg.  Carafa                        Germany        1.030    400

Hops
82.61 g.    Hallertau Hersbrucker            Pellet  3.75  19.9  60 min.
30.43 g.    Hallertau Hersbrucker            Pellet  3.75  2.5  20 min.
Yeast
White Labs WLP833 German Bock Lager

Saccharification Rest Temp :  68  Time:  60
 
frode_skarstein skrev:
Takker, folkens!

Det snirkler seg inn mot brygging av en altbier til helga tror jeg. Snodig, har aldri vært borti det ølet før...

Men er det ikke derfor vi brygger, for å re-oppdage det gode ølet?  :biersmile:
 
Tilbake
Topp