Oppskrift med røykmalt og abbaye gjær

Forvirret

Norbrygg-medlem
Overnevnte ble kjøpt inn for en god stund siden men det blir bare liggende.
Tenkte at istedenfor å kaste det så kunne jeg koke ett eller annet så jeg fikk brukt det opp.
Har ikke brukt hverken malt eller gjær tidligere.
Så,
er det noen som kan komme med tips om hvordan en oppskrift kan se ut?
Har ikke peiling hva jeg kan lage med dette.
 
Takker.
Kanskje jeg skal bruke maltbasen til Bestefar, humle med First Gold (som også bare blir liggende) 5g/l på 15min,
Magnum til 60 IBU og "sprite" den opp med en halvkilo Demerara etter stormgjæring (+/- 20l i bøtta).
Holde den nede på 15C de første 5-7dagene?
Ser for meg at det vil bli stående til neste jul. Derfor såpass mye bitterhet.
Kom gjerne med innspill, jeg er ikke redd for å eksprimentere:)
 
Hvorfor sukker og så beskjeden gjærinstemperatur?
Og jeg tror høy bitterhet vil krasje med røkmalten
 
Tenkte Demerara kunne gi et lite bidrag til smaken. Hvor lurt det er er en annen sak.
Hva bør BU/GU ligge på for ikke å ødelegge for røykmalten? Tenk lagring i 12-16mnd
 
Skulle du komme på å brygge en skikkelig rauchbier, er dette en god oppskrift:
Bergnet til 30 liter ferdig øl:
4.5 kg røykmalt (BestMalz)
0.9 kg pilsnermalt
0.9 kg mørk munich
0.3 kg Caramunich
0.1 kg Carafa 3
Meske på 67/66 grader.

60 gr. Hallertauer Mittelfrüh ved 60
30 gr. Hallertauer Mittelfrüh ved 10
IBU 30
WLP029 (Kølschgjær) ved 16 grader, eller lagergjær. Mye mulig den belgiske fungerer - men jeg ville brukt den til noe annet enn øl med røyksmak.
 
530 funker jo fint når den brukes i NØ God Jul
og den er jo røkpreget

men jeg hadde syntes det var spennende om du hadde prøvd å bruke den på Bestefar
 
Røykmalten tror jeg er fra Castle. Ser de skriver opp til 10%.
Så rauchbier tror jeg får bli til en annen gang.

Ja, tror jeg gjør et forsøk.
Men nå er det blitt såpass bra vær at det får bli i morgen.
Ang gjæringstemperatur.
Vil helst dempe den "belgiske" smaken ned. Derfor så lavt.
 
530 funker jo fint når den brukes i NØ God Jul
og den er jo røkpreget

men jeg hadde syntes det var spennende om du hadde prøvd å bruke den på Bestefar

Jeg tenkte vel på noe med mer utpreget røyksmak enn der - sikkert villedet av trådoverskriften:).

Bestefar er jo et knalløl. Jeg skriver under på den oppfordringen; jeg vil gjerne ha en rapport om bestefarsbrygging. Du har oppskriften da, går jeg ut fra?
 
Tilbake
Topp