Oppskrift Nøgne Ø Imperial Stout

Heii alle sammen :)
Har prøvd å finne en oppskrift på Nøgne Ø Imperial Stout uten hell.
Er det noen som tilfeldigvis har oppskriften på den  ;D
Brygger på en Braueule , så en ca 25 liters batch hadde vært perfekt  :)
 
Det ligger ett forslag på denne siden. Vet ikke om resultatet var vellykket, men kanskje den ikke er så langt unna. http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,7331.45.html
 
Det er bare en gjetning fra min side, men kanskje den ikke er så dum


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kanskje i så fall skal jeg holde tråden oppdatert ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sendte mail til NØ.
Her er svaret
Hei

Denne oppskriften tror jeg ikke vi har sluppet enda.

Det er dog ikke så vanskelig:
Basismalt er Maris Otter.
Men her bruker vi også hvetemalt og munichmalt og umaltet havre.  Ca 10 % av hver.
Crystal også.
Og svart malt og roasted barley og sjokolademalt.

Humle til 75 IBU
Litt mer humle på 15 minutter.

Og så trenger du en nøytral gjær.  Vi bruker WLP007.

Dette står på hjemmesiden deres

IMPERIAL STOUT 23°P 22 IBU 9% alc/vol
We think the Russian tsar would have liked his stout this way. A dark, rich ale in which a generous sweetness with roasted malt bitterness. Great with vanilla ice cream or dark chocolate.
Recommended serving temperature 10°C/50°F.
Ingredients: Maris Otter, Munich, roasted barley, oat, black, and chocolate malt, Columbus and Crystal hops, English ale yeast, and our local Grimstad water.


Er det noen som klarer å lage en clone utav disse dataene  :)
 
kan stemme bra  denne oppskriften fra loebrygg:

Kunne dette vært en god tilnærming?

Volume:    24 liters
Boil Volume:    20 liters
OG:    1093
BG:    1112
FG: 
Alcohol:    9.2 % by vol.
Colour:    105 EBC (Black)
Bitterness:    84 IBU
BU/GU:    0.9
Fermentables
Maris Otter Pale Malt      5  EBC      8300  g
Munich Malt 20 EBC      20  EBC      500  g
Black Malt 1400 EBC      1400  EBC      300  g
Chocolate Malt      800  EBC      300  g
Roasted Barley      1100  EBC      300  g
Flaked Oats      4  EBC      300  g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus    16%  alpha      80  g      90  minutes
Crystal    5%  alpha      50  g      15  minutes
Columbus    16%  alpha      50  g      1  minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments:

IMPERIAL STOUT 23°P 22 IBU 9% alc/vol
We think the Russian tsar would have liked his stout this way. A dark, rich ale in which a generous sweetness with roasted malt bitterness. Great with vanilla ice cream or dark chocolate.
Recommended serving temperature 10°C/50°F.
Ingredients: Maris Otter, Munich, roasted barley, oat, black, and chocolate malt, Columbus and Crystal hops, English ale yeast, and our local Grimstad water.
 
Stilig, du kommer meg isåfall iforkjøpet
Da venter jeg spent på resultatet fra forsøkskaninen
Aner ikke meske temp, men hvorfor ikke 65 grader en time hvis ingen har bedre forslag


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Takk for alle svar. Begynte meskinga i formiddag. Mesket på ca 66grader i 90 minutter. Spennende blir det i iallefall.
Men et spørsmål. Er det lurest å karbonosere denne med sukker, eller er tvangskarbonering en god ide. Tenkte at Imperial Stout må lagres en stund før den kan nytes
 
Sødmen kommer gjerne av alkohol og diverse. Høy mesketemperatur gir også et tungt øl, og det mener jeg ikke dette er, alkoholstyrken tatt i betraktning.
 
nhbrygg skrev:
Takk for alle svar. Begynte meskinga i formiddag. Mesket på ca 66grader i 90 minutter. Spennende blir det i iallefall.
Men et spørsmål. Er det lurest å karbonosere denne med sukker, eller er tvangskarbonering en god idé. Tenkte at Imperial Stout må lagres en stund før den kan nytes

Betyr ikkeså mye hvordan du karbonerer, men med kunstig karbonering slipper du å tenke på om gjæren sliter.
 
Hvordan går det, har du prøvd deg på denne ennå?

Har gjort noen små forandringer i henhold til tilbakemeldingene fra NØ lenger opp i tråden

Nøgne Ø Imperial Stout Style: Imperial Stout Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 24 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1091
BG: 1109
FG:
Alcohol: 9 % by vol.
Colour: 112 EBC (Black)
Bitterness: 81 IBU
BU/GU: 0.89
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 5300 g
Wheat Malt         3 EBC 1000 g
Flaked Oats         4 EBC 1000 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 1000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 800 g
Chocolate Malt         800 EBC 300 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 300 g
Roasted Barley         1100 EBC 300 g

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 75 g 90 minutes
Crystal 5% alpha 50 g 15 minutes
Columbus 16% alpha 50 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Endelig tappet på fat og tvangs carbonisert. Perfekt øl med kansje litt  mye brent kaffiismak i ettersmak. Små justeringer på denne, så er dette den perfekte dessert ølen. Terningkast 4+.
 
Tilbake
Topp