1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrift på imperial stout søkes..

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Endred, 11 Jan 2019.

  1. Endred

    Endred
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei!
    Skal brygge en imperial stout. Vil bruke eiketerninger som har ligget i whisky, brunt sukker og wlp 007. Noen som har innspill til oppskrift som kan passe med denne komboen? Brygger på Speidel 20. Er ute etter en "heavy hitter" som passer til mørke høstkvelder og egentlig alle andre kvelder også:)
     
  2. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Her er en oppskrift som er brukt eiketerninger med whisky i. Ikke noe brunt sukker i denne, da, men det står du jo fritt til å ha i selv om du ønsker det. Syns stouts er best uten sukker.

    Til OG 1.090 i ditt system.. EBC ~85-90

    55% Munich light malt
    32% Pilsner malt
    3.5% Caramunich 2
    3% Roasted barley
    2.5% Carafa special
    2% Special B
    2% Chocolate

    IBU til 50-60 med Magnum ved 60 minutt gjenstående kok.
    Dersom ønskelig kan du bruke aromahumle, men det er egentlig ikke nødvendig.
     
    RealGone liker dette.
  3. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brunt sukker... er sukker. Gir ingen positiv smak i et øl av denne typen
     
  4. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Av ren nysgjerrighet, hvorfor pilsnermalt og ikke en variant av pale malt?
     
  5. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan vel helt sikkert brukes det også. Er en kamerat sin oppskrift.
     
  6. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Det regnet eg med, bare lurte om det var noen spesiel grunn, smaksmessig. Er litt ute etter en lignende oppskrift selv :)
     
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er vel litt generaliserende, det er mange smakskomponenter i brunt sukker du ikke finner i raffinert
     
  8. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er helt riktg, men i et så kraftig øl (les: denne typen øl) vil de i stor grad forsvinne...
     
  9. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Smakte denne forrige helg. Laget av Brooklyn brewery Den har vært lagret på bourbon fat. Syntes den var god til å begynne med, men etter hvert ble det en skarp stikkende smak.
    Ble litt skuffet. Jeg tror det var bourbon fatet som har gitt den skarpe smaken.
    Har enda ikke laget Barleywine. Men tror at bourbon smak utgår.
    image-picsay1.jpg
     
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ellers har du jo den som ligger i Birger Eriksen tråden. Nipper til en romtemperert sådan, det er en ekstrem øl. Min endte på 12% denne gangen.
     
  11. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Anbefales?
     
  12. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, min blei god. Gjæra halvparten med Skare og den andre med WLP007. Ingen av de karbonerte på en måneds tid. Så nå blei det to dråper cbc i hver flaske. Tre av 105 flasker var karbonert og skumma over i romtemp, derav, nipper til en romtemperert. :)
     
    Easybrew liker dette.
  13. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Snakket med en lokal brygger som sa at han ikke tilsatte sukker ved flasking. Bare en skvett frisk gjær. Fikk smake på en. Den var såvidt karbonert. Syntes det var helt greit. En sånn sterk øl sitter en bare å nipper til allikevel.
    Men regner med at de fleste tilsetter sukker også ved flasking.
     
  14. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Stoppa på 1.036 og var noe tilbakeholden med sukker. Det var nok karbonert i de tre som var det.. så da er det gjæren som kapitulerte. Første gang jeg må til med cbc men har hørt lovord om den så nå tenker jeg det blir bra.
     
    Mc. og erikraude liker dette.

Del denne siden