LarsUlv
Norbrygg-medlem
Jeg vil brygge en Kristallweizen.
En krystallklar utgave av tysk hveteøl.
Denne stilen er så "uvanlig" å brygge som hjemmebrygger at den ikke engang er definert i Norbrygg sin Definisjon av øltyper.
Kristallweizen har DENNE definisjonen hos German Beer Institute.
Bortsett fra at den er filtrert, så sier de at "In all other respects, it is not different from an unfiltered wheat beer."
Wyeast 3333 skal være godt egnet for å kunne klare å oppnå noe i nærheten av de filtrerte utgavene som brygges kommersielt, fordi den den er høyt flokkulerende. Jeg satser på at denne gjæren kombinert med en ColdCrash skal sørge for et krystallklart øl.
Planen er å bruke Hellertauer Mittelfrüh i alle humle tilsetninger. Det er uansett ikke så mye som skal til, 10-15 IBU, og så har jeg det liggende i fryseren.
Når det gjelder maltsammensetningen trenger jeg hjelp.
Jeg har ikke kommet så langt at jeg har brygget hveteøl enda.
Som German Beer Institute skriver i sin definisjon, så er dette ikke ulikt et vanlig ufiltrert hveteøl bortsett fra at det altså ER filtrert.
Er det noen som har innspill til sammensetning av malt til et slikt hveteøl?
Vi ser vel etter en oppskrift som gir et grådig godt hveteøl.
Så får vi se om jeg klarer å få en grådig god Kristallweizen ut av det.
En krystallklar utgave av tysk hveteøl.
Denne stilen er så "uvanlig" å brygge som hjemmebrygger at den ikke engang er definert i Norbrygg sin Definisjon av øltyper.
Kristallweizen har DENNE definisjonen hos German Beer Institute.
Bortsett fra at den er filtrert, så sier de at "In all other respects, it is not different from an unfiltered wheat beer."
Wyeast 3333 skal være godt egnet for å kunne klare å oppnå noe i nærheten av de filtrerte utgavene som brygges kommersielt, fordi den den er høyt flokkulerende. Jeg satser på at denne gjæren kombinert med en ColdCrash skal sørge for et krystallklart øl.
Planen er å bruke Hellertauer Mittelfrüh i alle humle tilsetninger. Det er uansett ikke så mye som skal til, 10-15 IBU, og så har jeg det liggende i fryseren.
Når det gjelder maltsammensetningen trenger jeg hjelp.
Jeg har ikke kommet så langt at jeg har brygget hveteøl enda.
Som German Beer Institute skriver i sin definisjon, så er dette ikke ulikt et vanlig ufiltrert hveteøl bortsett fra at det altså ER filtrert.
Er det noen som har innspill til sammensetning av malt til et slikt hveteøl?
Vi ser vel etter en oppskrift som gir et grådig godt hveteøl.
Så får vi se om jeg klarer å få en grådig god Kristallweizen ut av det.