1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrift på Tiger Tripel?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av SimenMS, 6 Sep 2013.

  1. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen

    Nå er vi inne en rorbua-historie snart!:)
     
  2. David Brennvik

    David Brennvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestnes

    fikk utrolig dårlig utbytte etter mesking. hadde jeg skylt 15-18L så hadde SG vært utrolig lav. 1.053 målte jeg når jeg var ferdig å meske, før jeg sku til å skylle. i oppskrifta stod det "stoppe avsiling på 1.060, tilsett demerasukker til 1.085". da vart det heller til at jeg justerte humletilsetting etter ca. 37L.

    så neste gang burde jeg sikte meg inn på 1.060 på slutten av koketiden og tilsette demerasukker til 1.085 ?
     
  3. David Brennvik

    David Brennvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestnes
    en butikk for han og henne. - kan du si.
     
    Jørn Pedersen liker dette.
  4. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Ja det er nok slik denne oppskriften er ment. Jeg ville nok hatt litt DME (lys tørr maltekstrakt) på lur i tilfelle du ikke får det utbytte du planlegger. Skal du ha 50 liter med OG på 1060 etter kok, må du ha 60 liter med OG på ca 1050 før kokingen starter.
     
  5. David Brennvik

    David Brennvik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestnes
    takker for info:)
     
    Einar Michelsen liker dette.
  6. Jon vold

    Jon vold
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Asker
    Tenker å brygge denne snart, og lurer på om noen av dere har inspill på gjærings temperatur for wlp510.
     
  7. Le_dahl

    Le_dahl
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tiger klon - wlp510
    23/10-15 og = 1086 dag 1 17 grader.
    30/10 SG = 1026 dag 7
    1/11 dag 9 økt til 20 grader
    8/11 SG = 1020 dag 16 økt 22 grader
    15/11 SG = 1020 dag 23 økt 24 grader
    20/11 SG = 1018 dag 28
    25/11 FG = 1017 dag 33
     
  8. Jon vold

    Jon vold
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Asker
    Takk for svar, men er det meningen å gjære så kalt som 17 grader i en uke? Ville tro at mesteparten av ester produksjonen foregår da, og at du får lite karakter fra gjæren i øllet?
    Forventet mer rundt 22-23 grader
     
  9. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Melhus
    To spørsmål:
    - Noen nye innspill til gjæringstemperatur for WLP510?
    - Det kan vel være en fordel å tilsette sukkeret i flere omganger under gjæring. I så fall vil det vel være nok å beregne starteren til OG uten sukker, 1.060?
     
  10. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Melhus
    Brygget i går. Startet gjæring på 18,5 og holder den der første døgnet ihvertfall. Tilsatte alt sukkeret med en gang.
     
    loebrygg liker dette.
  11. Endred

    Endred
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tenkte å brygge denne nå. Hvilken mesketemperatur og gjeringstemp har folket brukt? Skal bruke wlp 500 tenkte jeg..
     

Del denne siden