Oppskrifter til ekstraktbrygging.

Som ny oppstarta ekstratbrygger har jeg hatt litt problemer med å finne varrierte oppskrifter.
Men etter å ha gått igjenom linkene på norbrygg siden fant jeg en side jeg tenkte jeg skulle gjøre flere oppmerksom på :)
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipes
Ligger mest malt oppskrifter der, men ganske mange ekstrakt også.

Så har jeg noen spørsmål dere med litt mer erfaring kanskje kan oppklare :)

Hva menes med dette? Hvilken av prosentene er den reele og hva er forskjellen?
Alcohol:  4.5% v/v (3.6% w/w)

Mange av oppskriftene bruker "Amber malt extract", er dette et spesielt ekstrakt?

De som drifter siden må også få ryddet opp i linkene, veldig mange av de som ikke fungerer lenger :)
 
Heisann!

"Hva menes med dette? Hvilken av prosentene er den reele og hva er forskjellen?
Alcohol:    4.5% v/v (3.6% w/w)"

v/v er alkoholprosent målt etter volum, og er den vanligste måten å måle dette på. Det er denne metoden som brukes i Norge. W/w er alkohol målt etter vekt, og er vel mer en metode brukt i USA såvidt jeg har skjønt. Den gir litt lavere tall, og kan vel egentlig bare ignoreres, amerikanerne har etterhvert også gått over til volummål.

Nyt livet & brygg vel
 
Tilbake
Topp