oppskrifter

Hei
Jeg lurte på om noen har oppskrifter på en god brown ale, eller andre typer ale for den saks skyld, som passer til ekstraktbrygging!

Lurer også på hva som er vanlig måte å tilsette humlen under kokingen på, er det i poser som taes opp etter anbefalt minutter koking, eller tilsettes det rett i gryta og fjernes/filtreres etter nedkjøling av vørteren? Eventuelt hva brukes som humlepose?


Mvh Richard H
 
For å konvertere maltoppskrifter til ekstrakt, pleier det å fungere bra å bytte ut basismalten (pale/pils) med lys maltekstrakt, og tilsette spesialmalten i en malt/humlpose (se under) under oppvarmingen av bryggevannet.

Til sistnevnte spm: begge måter er vanlig. Humlepose kan kjøpes i spesialforretning, feks Petit Agentur, eller man kan bruke vaskepose for BH. Bare pass på at den er så finmasket som mulig, ellers går humlerester gjennom (spesielt for pellets). Den bør helst være så finmasket at man ikke kan se rett gjennom. Vær obs på at anbefalte antall minutter er regnet tilbake fra slutten av kokingen, slik at alle humlen tas (normalt) ut samtidig når kokingen er ferdig. Kan godt ligge i under kjølingen også.

mvh
Lars
 
Når man tar ut humlen, skal man skylle denne med varmt vann også for å få ut mest mulig smak? Eller er ikke dette nødvendig?
 
Nei, dette bør du ikke gjøre! Grunner er at det er mange proteiner og andre avfallsstoffer som binder seg i humlen, og hvis du skyller dette ut får du det med i ølet istf. å fjerne det med humlen. Av samme grunn bør du heller ikke klemme på humleposen for å skvise ut mest mulig. Det kommer nok bitterhet og smak ut av humlen ved å bruke den på normal måte, og det tar oppskriftene høyde for.
 
Tilbake
Topp