oppskrifter.

Kjøpte boka-Brygg ditt eget øl- og lurer på hvordan jeg skal bruke oppskriftene i en Speidel 20.
Håper noen kan hjelpe.
 
Har aldri brukt Speidel, men fra manualen (som er på norsk her og som virker som bra lesning), side 17, ser det ut til at meskeutbyttet kan antas å lande på rundt 70 %. Det er ganske standard ved all grain-brygging. Videre brygger maskinen rundt 20 liter.

Speidelen kan gjøre stegmesking. De fleste oppskriftene i boka er vel med kun én temperatur. Dette burde være greit å programmere.

Jeg går ut fra at oppskriftene i boka tar utgangspunkt i P % utbytte, og L liter. Da er det bare å skalere oppskriften: 1.) Skaler maltmengdene med faktoren 70/P. 2.) Så skalerer du hele oppskriften med 20/L, dvs de nye maltmengdene og humlemengdene skaleres.

Eksempel: Om oppskriften antar 75 % effektivitet, skalerer du kornvekten med faktoren 0.93. Om oppskriften opprinnelig var til 25 liter, multipliserer du deretter alle malt og humlemengder med 20/25 = 0.8.

Håper dette hjelper!
 
Tilbake
Topp