1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Oppsummering av Norbrygg stand under Akevittfestivalen, Gjøvik

En tråd i 'Oppland' startet av hallgeirbakken, 17 Okt 2016.

 1. hallgeirbakken

  hallgeirbakken
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lillehammer
  En kort oppsummering på hva som fungerte og hva som kan være verdt å fokusere på for andre som skal arrangere og stå på stand for Norbrygg.

  [​IMG]

  Kent Evenrud (til venstre) tar siste finish rett før dørene åpner.


  Ta i betrakning at vi deltok på en akevitt-festival. Dette var ikke en festival for «øl-menigheten». Målet var å verve ny medlemmer og informere om opprettelse av Opplands-avdeling til Norbrygg-medlemmer som svingte innom. Festivalen varte fra torsdag ettermiddag til lørdag kveld, men vi deltok kun lørdag da det ble arrangert hjemmebryggerkonkurranse.

  Usmakkurset
  Dette var "rosina i pølsa". Det hjalp betraktelig på at vi ikke gjemte oss bak stand-bordet, men i stedet gikk foran og inviterte folk til å lukte hvordan øl ikke skal lukte; verken servert fra kran på pub, flaske eller hjemmelaget. Da gikk det veldig lett å pense samtalen over på det å starte med hjemmebrygging og deretter melde seg inn i Norbrygg.

  Bryggeutstyr
  Som en god #2 var en Grainfather som stod på ei kasse. Den skapte mange spørsmål og holdt folk til standen lengre. Og står folk ved en stand så kommer flere nysgjerrige til! Vi kunne også hatt en enkel BIAB kjele da det var mange som lurte på hva man trengte for å starte med hjemmebrygging. Greit å vise til at det finnes flere nivåer når man skal investere.

  Snakkebobler
  Vi hadde laget "snakkebobler" som inviterte publikum til å spørre oss. Ingen gjorde det, men det var visuelt morsomt og veldig greit å peke på for å foklare at alle som starter med å brygge har de samme spørsmålene. De får man svar på ved å gå inn på vårt forum.

  [​IMG]

  Fredrik Fløgstad dømte som eneste Norbrygg-dommer under hjemmebryggerkonkurransen og hjalp til på standen etterpå. Ekstra stas å kunne henvise publikum til en sertifisert smaksekspert!


  Rollups/banner
  Rollup'ene dukket dessverre ikke opp i tide, så moralen er å få dette på plass tidlig. Nødløsningen ble en banner som ble hengt opp bak, men rollups hadde helt klart vært bedre da de ruver bedre i lokalet.

  A5 infobrosjyre om Norbrygg
  Vi tok en kjapp gjennomgang og re-design av brosjyra. Denne er super til å stappe i hånda til én som man har fått «på glid» og som er interessert i å melde seg inn / starte opp med hjemmebrygging.

  Litteratur
  Noen bøker lå fremme, men de ble til pynt. Ikke noe å prioritere hvis plass er en utfordring.

  Malt/humle
  Vi hadde et par glass med Tettnag og Simcoe som vi fikk noen til å lukte på når spørsmål om hjemmebrygging dukket opp. Fint med humler med karakteristiske forskjeller i lukt. Flere påstod de kunne lukte IPA av Simcoen når man påpekte det etterpå. Et par glass med malt var også på plass.

  Laptop med Norbrygg hjemmesida oppe
  Stod på bordet. Så fint ut, men hadde ingen funksjon.

  Keg / Cornelius
  Vi hadde oppi ei kasse på bordet en nusselig 3,5 liters party-keg med Co2 patron som fikk mye oppmerksomhet. Et Corneliusfat med enkel tappelinje hadde også gjort seg. Folk som vurderer å begynne å brygge er gjerne opptatt av litt andre sider av hobbyen enn vi som har holdt på en stund.

  Stæsj etc
  Vi hadde en TILT (i samme gate som Beerbug) liggendes på bordet – for spesielt interesserte. Minuset med små og dyre enheter er at de kan lett forsvinne når det er mye folk som svermer rundt standen.

  Vi var tre som stod på stand og det fungerte bra. Standen ble godt besøkt og med kun 2 til stede hadde det blitt svært hektisk og slitsomt.


  Hva vi burde/kunne hatt:
  Uniformering
  Hadde helt klart vært konge. Vi stilte opp i "sivil", men en enkel uniformering hadde gjort det enda bedre. Vi hadde kommet langt med et navneskilt etc som bare sa "Norbrygg" - tenker på slike man fester med nål på brystet.

  Flere av mikrobryggeriene satte pris på / syntes det var moro med folk fra Norbrygg! Dette ga utslag i flere kostnadsfrie prøvesmakinger og hyggelige samtaler.

  Brygging
  Hadde vært helt konge om folk kunne ha luktet og smakt på mesk, men vi hadde ikke avklart dette med arrangøren. Idéen dukket dessverre for sent opp. Man trenger som kjent umiddelbar tilgang til vann og avløp.

  Et annet moment er at publikum utover ettermidagen ble mer og mer høylydt. Småbrisne opplendinger i tettpakka partytelt og en 25 liters meskekjele på 75 grader er ingen god kombo…
   
  #1 hallgeirbakken, 17 Okt 2016
  Sist redigert: 17 Okt 2016
  JensD, Einar Michelsen og ToreH liker dette.
 2. Henning Holmbakken

  Henning Holmbakken
  Expand Collapse
  New Member

  Bosted:
  Lillehammer
  Vi var vel 4 på stand, Hallgeir...? Begynte ekspressostouten å virke...?
   
 3. hallgeirbakken

  hallgeirbakken
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lillehammer
  Jeg tar utgangspunkt i oss tre som hadde takket ja til å arrangere og stå på standen. Fredrik var ikke med på planlegging og opprigg, og hjalp til først utpå ettermiddagen da han var ferdig med dømmingen.

  Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
   

Del denne siden