Overkarbonering av Nisse-Neipa

ADale

Norbrygg-medlem
Mener jeg satte riktig trykk og temperatur, skal sjekke etterpå, men tror det var 1,2 bar og 5 Celsius grader på to kegs. Den ble overkarbonert i den ene, som er stått ca 1 måned lenger.

Skyldes dette at den har stått for lenge? Bør jeg koble fra trykket etter 2 uker f.eks? Vil det hjelpe om jeg reduserer trykket litt nå?
 

Nordlands

Norbrygg-medlem
Mener jeg satte riktig trykk og temperatur, skal sjekke etterpå, men tror det var 1,2 bar og 5 Celsius grader på to kegs. Den ble overkarbonert i den ene, som er stått ca 1 måned lenger.

Skyldes dette at den har stått for lenge? Bør jeg koble fra trykket etter 2 uker f.eks? Vil det hjelpe om jeg reduserer trykket litt nå?
Det er vel bare litt for høyt trykk, utfra tabell jeg har er det 2.9 vol. Ville trodd det holdt med ~1 bar og 2.5 vol til Neipa. Om du kobler fra og slipper ut litt trykk i flere omganger vil karbonering i ølet etter hvert bli mindre, om du bare stiller ned trykket tror jeg du må tappe mye før karboneringsnivået går særlig ned.
 
Topp