Overkarbonert eller infeksjon!

Se video HER.

Jeg har brygget en klone av Tank 7. Hele bryggeprosessen gikk veldig fint, og det smakte faktidg ganske godt etter 14 dager på flaske, helt til det plutselig slo seg over natten. Alle flaskene spruter når jeg åpner de.
Grunnen til at jeg tror dette kan være en infeksjon er at hele bryggeprosessen gikk slik den pleier. Og ølen smaker litt snodig.

Er det noen som har vært borti samme problem?

Her er oppskriften, noen som ser hva som kan ha skjedd?:

Tank 7 Klone

Brygget på Braumaister 50L

Dato: 21-05-17

Tappet: 15-06-17 Blå Kork

OG: 1.072 ( resultat: 1.067)
FG: 1.009 (resultat: 1.012
Alkohol: ca. 8,4% (resultat 7,2%)
Farve (beregnet): 11,8 EBC
Beregnet bitter: ca 29 IBU
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: 43 l

Malt & sukker
11kg Pale malt 5,9 ebc
2,8kg Flaket mais (flaced Maize)
0.35kg Malt hvete

Vann

55 l til innmesking
15 l til skylling


Resultat

55 l før koking
50 l etter koking
43 l i gjæringstanken
38,5 l til flasking

Meskeskjema

52°C, 15 min.
63°C, 75min
68°C, 25min
73°C, 15 min +
Opp til 78°C og skyll med 15L 78°C



Koketid

Total koketid vørter: 70 min


Humle

1og Magnum 70min
10g Simcoe 55min
180g Amarillo 5 min
140g Amarillo Whirlpool 40min
30g Amarillo 7 dager

Gjær
Wyeast 3787 Trappist High Gravity

Krydder og andre tilsetninger:


Whirlflock 2,5 tablett 15min
Gjærnæring 15min


Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring start på 19°C
Stiger til 21°C til FG 1.028
23°C grader til 1.009


Lagring 60 dager ved ca 21°C

Øvrig informasjon
CO2: 7g sukker pr liter ØL
 

bkv

 
Jeg hadde noe slikt en gang, om ikke fullt så heftig. Konkluderte da med at det var infeksjon. Det har vært skrevet en del om slikt på forumet. Prøv å søke på gusher.
 

Finn Berger

Moderator
Nå har jeg ikke noen erfaring med den gjæren du bruker, men den er dog belgisk, så du har vel lovlig dårlig utgjæring ? Jeg ville ventet den der godt under 1.010, så det kan være at du opplever at gjæren fortsetter å spise av restsukkeret i vørteren etter at den har spist opp karboneringssukkeret. Men på den annen side ville det vel ikke smake rart om det var dette som var årsaken?

Men følg godt med; dette kan bli flaskebomber. La dem stå med et teppe over seg, og plasser dem sånn at det ikke er krise om det renner litt øl. Du kan prøve å lette litt på trykket, også.
 
Topp