1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Overkarbonert øl

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Lars Jarle Skorge, 6 Des 2017.

  1. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har brygget ett brygg fra bryggselv gahr edition nøgnne Ø pale ale, jeg fikk beskjed om å tilsette 2 karboneringsdrops pr 0,5 liter, føler det er litt overkarbonert, halvparten er tappet på flasker med patentkork, resten med vanlig 26mm korkr.

    Kan jeg slippe it litt co2, og på med kork igjen?
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja. Men hvis det bare er "litt" overkarbonert kan det kanskje være like greit å bare la det sitte litt i glasset for å degasse før du tar den første slurken. Det spørs også på serveringstemperatur. Kaldere vil ivareta mer co2 i ølet, varmere vil slippe co2 raskere.
     
  3. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    En annen ting, jeg testet ølet på 2°C, blir det mer eller mindre kullsyre ved feks 4°C
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    2C kan bli litt stikkende ja. Jeg ville selv ikke tuklet med ølet. To drops pr halvliterflaske er ganske standard.

    Ta et øl ut av 2C, la det stå en halvtime, sprett korken, og smak igjen. Kan være at du vil la det stå lengre og før du spretter det.
     
  5. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da lar jeg det være som det er, og ser hvordan det blir med riktig serverings temperatur og ett par minutt i glasset.
     
  6. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Muntons drops er ca 2 g, Coppers er ca 3 g.
    2 stk Coppers vil helt klart gi overkarbonert øl.
     
  7. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brukte muntons
     
  8. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg bruker 1,5 drops på halvliters flaske og 1 drops på 0,33. Det funker bra. 2 på halvlitern gir for mye syns jeg. (Muntons)

    Kommer selvsagt an på øltype..
     
  9. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvis jeg bruker en coopers på 3g vil vel det bli bra på 0,5L
     
  10. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja det vil jeg tro. 6gr pr liter er ganske standard.
     

Del denne siden