Oxygen Scavenging i Corneliusfat

Etter og ha lest litt om LODO i jula, og spesielt det med å ha litt sukker og brødgjær i veskevannet noen timer før brygging, så lurte jeg på om noen har prøvd å prime corneliusfatet med en bitteliten mengde sukker før man karbonerer det på vanlig måte (CO2). vet det vil bli litt mer sedimentering, men tanken er at mye (mesteparten?) av oksygen som har blitt tilført under overføring vil bli fjernet av gjæren.
 
Anerkjent bryggeteknikk (ikke den første da, med gjær i meskevannet :eek:)

Sjekk betydningen av det tyske ordet speise og spunding forøvrig som er nært beslektede teknikker
 
Noen øl brygget etter LODO teknikk burde kanskje være merket som vin (altså inneholder sulfitt)

Hva sier Renhetsloven om å tilsette sulfitt, trodde ikke det var lov
 
Sist redigert av en moderator:
Etter og ha lest litt om LODO i jula, og spesielt det med å ha litt sukker og brødgjær i veskevannet noen timer før brygging, så lurte jeg på om noen har prøvd å prime corneliusfatet med en bitteliten mengde sukker før man karbonerer det på vanlig måte (CO2). vet det vil bli litt mer sedimentering, men tanken er at mye (mesteparten?) av oksygen som har blitt tilført under overføring vil bli fjernet av gjæren.

Akkurat dette gjorde jeg for et par dager siden, på en Rauchbier. Tenkte akkurat som deg. Heiv oppi 5-6 karboneringsdrops i hvert fat, i håp om at gjæren ville ta knekken på det lille oksygenet som alltid blir igjen etter purging med CO2.

Kommer du på PF 2018 får du/dere smake. Antar at eventuelle sedimenter forsvinner når jeg selv prøvesmaker i helgen. Eller kanskje i kveld? Det kan umulig være noe særlig sedimenter å snakke om.
 
Akkurat dette gjorde jeg for et par dager siden, på en Rauchbier. Tenkte akkurat som deg. Heiv oppi 5-6 karboneringsdrops i hvert fat, i håp om at gjæren ville ta knekken på det lille oksygenet som alltid blir igjen etter purging med CO2.

Kommer du på PF 2018 får du/dere smake. Antar at eventuelle sedimenter forsvinner når jeg selv prøvesmaker i helgen. Eller kanskje i kveld? Det kan umulig være noe særlig sedimenter å snakke om.
Så flink du har vært
 
Tilbake
Topp