Øyabrygg Juleøl - Inspill på oppskrift

Heisann

Jeg er ganske fersk innen bryggefaget, men etter å ha lest litt rundt om juleøl har jeg kommet frem til følgende oppskrift:

Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 50 EBC (Dark brown)
Bitterness: 25 IBU
BU/GU: 0.33

Fermentables
Munich Malt 20 EBC 3500 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 3000 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Crystal Malt 135 400 grammes

Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.

Hops
Tettnanger 3.8% alpha 50 grammes 60 minutes
Tettnanger 3.8% alpha 20 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 20 grammes 15 minutes

Fermentation
Yeast: 2042 Danish Lager
Fermented at 10 degrees C for 20 days.
Fermented at 20 degrees C for 20 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.

Comments:

Irish moss - 15 min

Nellik - 1,5g, 15 min



Jeg er veldig usikker på forholdet mellom munchnermalt og pilsnermalt. Leste Jens Maudals artikkel på Norbrygg om at Munchner burde være den dominerende malten.

Alle innspill mottas med takk  :)
 
Tilbake
Topp