1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Pastry Stout?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av JEG, 20 Des 2018.

  1. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    #1 JEG, 20 Des 2018
    Sist redigert: 22 Des 2018
  2. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Melder meg på interesselista for denne nyeste greia. Første opplevelsen jeg hadde med bakverksstaut var på IKT-NM i forfjor der noen hadde brygget en stout med pekan-essens. Det var interessante greier som jeg kunne tenkt meg å smake mer av.

    Ikke mer enn to desiliter av gangen såklart.
     
    Finn Berger og Kalvatn liker dette.
  3. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lorann oils har bra essenser til slikt. Brukte hasselnøtt&sjokolade til en porter, var fornøgd med smaken essensen ga
     
  4. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Men en oppskrift, som for eksempel CHUD, noen som har brygget og erfart?
     
  5. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    @JEG Du må bane veien her Brøyte stien.
     
    JAMBO picobryggeri liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hit, men ikke lenger:p!
    hit men ikke lenger.jpg
     
    CEB, Einar Michelsen, Amarillo og 4 andre liker dette.
  7. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg tror jeg må brygge noe sånt snart, @JEG satte litt fart i planene mine! :p
     
  8. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva er grensa for å kalle noe pastry stout egentlig? Må det være essenser som gjør det? Eller candis, laktose og god sjokolademalt?
     
    loebrygg liker dette.
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det blir jo bare en flytende overgang
    Litt som greia med NEIpa vs vellhumlet IPA
    Hvorfor ikke bare kalle det Imperial Milk Stout
     
    NilsOF liker dette.
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    En del tips her: https://beerandbrewing.com/five-on-five-pastry-beers/

    Jeg liker innledningen: While some purists love to hate “Pastry” beers, even more find fun and excitement in exploring the range of flavors they offer. We asked a few of our favorite brewers to share some of their favorites.

    Grumpy old man, and proud to be one;).
     
    msevland, LarsUlv, Mats Ø. og 2 andre liker dette.
  11. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Så lenge de ikke blir så gamle og krokete at de sprekker i solen så
     
  12. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva er en pastry stout? En imperial oatmeal sweet stout?
     
  13. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Will do! Har en NZ pale ale/session IPA som okkuperer gjæringsskapet, så får satse på å få gang på en pastry rett etter vi går inn i 2019 - medmindre jeg må vente på ingredienser.

    Tenker jeg starter her: Mexican Cake clone info - directly from Westbrook Brewery
     
    1Morten og Mats Ø. liker dette.
  14. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen beskriver stilen som flytende bakverk. Gjerne med smak og aroma av marsipan, mørk sjokolade, pekan. Den skal være skikkelig søt.
     
  15. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Drakk nettopp en boks fra cerveziam eller hvordan de skriver det. Madammen tok en minislurk og mente hun bar full av sanseinntrykk nok dor hele 2019.
    Som alt annet bra er set vel en sak som vokser på en
     
  16. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Liker godt den imperial milk stouten deres.
     
  17. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Ikke smakt. Men syns generelt sett de er flinke, så om jeg ser den så plukkes den nok med.
     
  18. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Satanic Panic heter den. Smakte den da jeg var på Kniven i Oslo sist.
     
    1Morten liker dette.
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kvalifiserer dette, mon tro?
    upload_2018-12-20_23-26-38.jpeg
    Må innrømme at jeg gjerne sniker meg til en når jeg er i Berlin. Setter meg i en mørk krok og håper ingen ser meg:).
     
    NilsOF liker dette.
  20. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når det er sol, sitter jeg ute i gården og drikker øl. Ordentlig øl, vel og merke. Tar ingen sjanse på å tørke ut og slå sprekker. Og så tenker jeg på alt det rare folk gjør og brygger, og ler lenge og hjertelig. Og de som går forbi på veien, rister på hodet og tenker på alt det rare folk som brygger, gjør.

    Neida, det går bra med gamle gretne gubber her ute på landet:).
     

Del denne siden