Perlick 525 vs 575

Tomas

 
Tiden er inne for å handle inn litt øl-porno til kegeratoren ;D. Jeg skal ha fire Perlicks, og ser at den finnes i standard versjon (525) og med en "creamer-funksjon" (575). Spørsmålet mitt er om denne har noe for seg eller om det er like greit med 525. Så et klipp på youtube hvor det ble masse spruting og søl når creameren ble benyttet, men hva sier dere som har de forskjellige typene?

Hva bør jeg gå for? Er jo ikke rare prisforskjellen.

Tomas :biersmile:
 
Jeg antar det er min youtube-video du har sett
http://www.youtube.com/watch?v=WBRn32S9MOQ
Selv om det spruter noe forferderlig, så er det jo en funksjon som ikke skader å ha. Prisforskjellen er ikke nevneverdig, og når du skal ha skikkelige kraner, vil du virkelig ta sjansen på å ikke kjøpe toppmodellen?  8)
 
Har også 575 og er godt fornøyd med de  :yes: Skumfunksjonen har jeg aldri brukt, men det er vel "kjekt å ha" er min tankegang. Enig med gustavf, kjøp toppmodellen når prisforskjellen er såpass liten  :biersmile:
 
gustavf skrev:
når du skal ha skikkelige kraner, vil du virkelig ta sjansen på å ikke kjøpe toppmodellen?  8)

Point taken :ilike: Som leverandøren av maltmølla mi så fint sier det: Always buy a bigger tool than you need ;D

Da blir det Perlick 575, og jeg må si jeg GLEDER meg :beershove:
 
Om man er litt lett på hånden, kan man "jukse" til en creamer-funksjon på vanlige kraner også. Bare åpne kranen så vidt, så spruter den ut øl og lager skum som vist i videoen. Jeg har riktignok Ventmatic-kraner og ikke Perlick, men det bør vel gå for det...
 
mener å tro at creamer-funksjonen egentlig er tenkt for nitrogentappede øl egentlig...
men den fungerer vel som skummfyller til vanlige co2 øl også. ellers er jeg enig med gahr, en halvåpen normal kran gir ca samme effekt.
 
Jeg var hos Fei som har 575, men han virket ikke så veldig fornøyd med disse. Litt lekking og vanskelig å finne midtposisjonen var inntrykket, samtidig som at det ikke ble spesielt bra med skum ved å pushe bakover. Selv har jeg 525'erne og med dem er jeg godt fornøyd. Jo enklere det er, desto mindre som kan gå galt :)
 
jeg har også 525 varianten, og den fungerer strålende.
med mitt overkarbonerte øl har jeg heller ingen problemer med skum ;D
Neida.... meget god kran som er meget enkel å rengjøre, og har aldri vært noe problemer med klistring eller andre ting.
Er det noen som vet om den avtagbare tuppen på krana kan skiftes til andre (lengere) typer, og om det i tillfelle er å få løst?
 
På 525-variantene er ikke tuppen avtagbar! Da må man få tak i andre varianter. 425-varianten derimot har avtagbar tupp.
 
stemmer det. sjekket nå, og jeg har 425SS.
men er det forskjellige tupper å få til denne?
Uansett en knall kran da 8)
 
fant et bilde som illustrerer forskjellen på creamer og uten.
kanskje ikke verdens beste, men..men
 

Vedlegg

  • creamer.jpg
    creamer.jpg
    17,4 KB · Sett: 554
Eduard skrev:
Jeg var hos Fei som har 575, men han virket ikke så veldig fornøyd med disse. Litt lekking og vanskelig å finne midtposisjonen var inntrykket, samtidig som at det ikke ble spesielt bra med skum ved å pushe bakover. Selv har jeg 525'erne og med dem er jeg godt fornøyd. Jo enklere det er, desto mindre som kan gå galt :)

Hmm, det var dette jeg lurte litt på da. Det er vel også ofte slik at det enkle ofte er det beste... Ble litt usikker nå, men 525 uten creamer er uansett en fet kran :yes: Det med en skumtopp handler vel også mye om teknikk Jeg fikser i hvertfall bra skum med mine nåværende flexitap :biersmile:
 
Har 525, og er veldig fornøgd. Kjøpte dei fordi eg tenkte at creamerfunksjonen var litt jalla og at ølet skummar jo naturleg uansett. Ein ting som kan vere kjekt og ha er utskiftbar tut (425) for påkobling av slange til flaskefylling, sjølv om eg klarar meg godt utan det og.
 
jeg har både 425 og 575 creamer, og vil uten tvil anbefale 425.
den er kjempesolid konstruert, genialt enker å rengjøre, og tvers gjennom et kvalitetsprodukt.
575 ser jo mye finere ut, men jeg liker ikke rengjøringen av den så godt. (mange små deler og o-ringer inni den)
 
Har sjekket litt rundt, og det ser ut som 425ss er en dyrere modell enn 525ss?, samt at CHI sier at Perlick slutter å produsere 425 serien..

Dere som har disse, stemmer det at 425 er en bedre modell enn 525?, ifall, er det merkbart?
 
Tilbake
Topp