1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Pillecocktail til vørtern

En tråd i 'Brygging' startet av Tessa, 18 Mai 2012.

  1. Tessa

    Tessa
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Med håp om å bli god i faget brygging ønsker en pillecocktail anbefaling for å tilsette vørteren . Bruker vann fra oslo

    Det jeg bruker nå er wyeast gjærmat,

    men hører jeg trenger kalk zink salt mangnesium  etc
     
  2. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Her har du en god artikkel om vannjustering:

    http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4764.0.html
     
  3. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Om du bruker Brewer's Choice-gjærnæringen fra Wyeast er du nok på trygg grunn når det gjelder næring. Den inneholder det meste gjæren trenger (også zink). Ang kalsium, pH i mesken og smaksjustering av ølet, kan du ta en titt på artikkelen Bjarte H linket til.
     
  4. Tessa

    Tessa
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    OK takker .

    Noen produktanbefalinger her? PH? skal PH justeres etter du har tilsatt kalk?
     
  5. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kalk(kalsiumkarbonat (CaCO3) er en ev. måte å justere vannet på, men ikke den eneste måten man tilsetter kalsium på. Kalsiumsulfat (CaSO4) og kalsiumklorid (CaCO2) er også aktuelle tilsetninger, alt etter hva slags øl du skal lage. Kalsium trekker i utgangspunktet pH i mesken ned, mens kalk, pga. karbonatinnholdet trekker pH-en opp. Dette er forklart i artikkelen.
     
  6. Tessa

    Tessa
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok jeg forstår men jeg er ute etter 1-2 produkt som gjør susen >:D.  Finnes det eller må du kjøpe hele apoteket
     
  7. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Da er kanskje dette noe for deg :)

    http://www.bryggselv.no/products/52-ph-stabalizer-113g
     
  8. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    5,2 er bra hvis du ønsker rett pH i mesken, men det gjør ingenting rent smaksmessig. Men pH er nok egentlig den viktigste faktoren, uansett.
     

Del denne siden