Pils med litt høy FG kanskje

Etter 17 dager har pilsen gjæra ned til 1014. Kunne ønske meg den litt lenger ned, men kan vel bare slappe av ikke bekymre meg med en hjemmebrygget øl. Har gjæra på 9-10 grader, og øker tempen for å se om det hjelper.  Er jeg helt poco loco om jeg setter den til 20 grader i 3-4 dager før jeg fater den og kaldlagrer?

Pils 48 L etter kok
9 kg pilsmalt
1 kg lys munchener
125 hallertauer mittelfruh 5% 60 min ca 35 IBU
175 gram hallertauer mittelfruh 0 min.
1056 i SG
WLP802 tsjekkisk gjær 900 milliarder gjærceller (håndtelt).
 
Vi har flere ganger gjort det slik du beskriver. (før vi lærte oss diasetylrast).

Men tror ikke det er noe stort poeng å gå over 18° med ei pils gjær. Tar bare lengre tid å kjøle ned.
 
Da stopper jeg den på 18 grader, og lar det stå noen dager og fater. Lys munchenermalt har kanskje skylden også, gjærer neppe langt ned.
 
Tilbake
Topp