pils, noen innspill?

Naxi

 
45liter

8kg pilsnermalt
0.6kg munichmalt
62c 60 min
77c 10 min

80g Hallertau Tradition 7% FWH
40g Hallertau Tradition 7% 15 min
40g Mount Hood 2 min 4.4% 5 min
40g Hallertau Tradition 7% 2 min
82 g Saaz 2 min
Protafloc og Gjærnæring 15 min

WYEAST 2308


Basert på Gahr sine lager oppskrifter, det bryggeland hadde tilgjengelig og Saaz humle som var tilovers.
 
Ser da grei ut den. Mesket noe tilsvarende for noen uker tilbake, men da på 65 grader. Gjæret ut til 1.010, og er meget lovende. Nok gjær og litt luft gjør susen.
 
tror jeg ville mesket litt høyere, rundt 64-65 grader for å få litt fylde. Mesket en maibokk på 64 grader og den gikk fra 1073 til 1013 med
ca3 % crystall. Rundt 1010 bør være passende.
 
Dette blir nyanser, men personlig foretrekker jeg en noe større andel Vienna malt fremfor Munich i en pilsner. Ca. 80% Pils/ 20% Vienna er en av mine pilsfavoritter, sammen med den enkleste varianten - 100% pilsnermalt. Har forsøkt Gahr varianten, men ble ikke like fornøyd med denne, da jeg synes Munich malten lett blir for dominerende i smaksbildet til en pilsner.

God tid på 65 grader fungerer bra, eller stegmesk med ca. 30 min på 62 grader og ca. 40 min. på 70 grader + eventuell utmesk 77 grader.
 
Sist redigert:
Takk for innspill!

Denne ble laget på tirsdag, klokka inn på OG 1,052.
og nå står den å koser seg på 10c
 
Tilbake
Topp