Pitchrate Oslokveik

Jeg har tenkt å brygge en 55 litersbatch med pils i dag.
Jeg har prøvd å lete litt på forumet for å finne ut hvor mye Oslokveik jeg må bruke. Holder det med 1 pakke, eller må jeg sette starter på denne for å unngå katastrofe?
 
Mener å ha lest(husker ikke kilden) at ved førstegangsbruk av komersiell kveik skal pitchraten beregnes som med annen gjær.
Det er først ved gjenbruk du kan bruke mindre.
Jeg er ikke sikker men har selv fått dårlig utgjæring ved førstegangsbruk av komersiell kveik, men grunnen kan jo være en annen en pitchraten selv om jeg mistenker denne.
De med mer kveikerfaring kan nok komme med noen gode råd her...
 
Jeg brukte 10 gram frossen Skare i en 1.059 vørter i går. 75 liter i gjæringstanken. Seks timer seinere var det jacuzzi i blowoffen.
 
Da har jeg prøvd 1 pose direkte på 49 liter, så får vi se resultatet om et par dager.
Gjærnæring, mye oksygen og 36 grader (pitchet på 32).
 
Det ser ikke ut til å ha vært noen problemer med tanke på utgjæring, så da gjenstår det å se i morgen hvordan smaken er.

upload_2020-6-7_18-24-30.png
 
Tilbake
Topp