1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Plassering av varmeelement ved bruk av trub trapper

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Geiren, 17 Jul 2017 kl 14:35.

  1. Geiren

    Geiren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har kjøpt ny 75liter SS brewtech kjele som skal brukes til koking av vørter, så skal borre inn 2 varmeelementer. Men her en dag kom jeg over trub trapper som brewshop.no selger. Det virker veldig lovende med tanke på å kjøre en whirlpool i 10-15 minutt først og så vente i 10-15min å la trub osv synke inn mot senter av kjelen å bli fanget i trub trapperen. Men spørsmålet er da i grunnen hvor langt over bunn av kjelen går det ann å montere elementene? trub trapperen er ca 7cm høy, så må jeg ha litt klaring til elementene pga varmen de avgir. Så det blir jo fort 10cm over bunn, vil det gå helt fint?
     
  2. TazzaT

    TazzaT
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Ja.. vi har 3 stk 2kw kolber i vv-tank og di er vel godt over 10cm fra bunn..fungerer fint det..
    Men har du sett på MattMill Lauterhelix ?

    http://www.mattmill.de/laeuterhexe/
     
  3. Geiren

    Geiren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    nei den har jeg ikke sett før. Har du erfaringer med den? etter et kjapt googlesøk ser det ut som den heller er ment som erstatning til falsbunn?
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Mattmill har selv sagt at den ikke er så god i kokekjelen, jeg husker ikke akkurat grunnen.
     
  5. Geiren

    Geiren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    kom nå over noe kalt hop stopper som har så og si samme funksjon som trub trapperen. Noen som har erfaring med det?
     
  6. royviggo

    royviggo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hokksund
  7. Geiren

    Geiren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    joda dip tupen gjorde nok jobben, men er fortsatt potensial for å få enda mer øl ut av kjelen. Brygget på denne for første gang på lørdag og stoppet overføring til gjæringskaret når dørslaget begynte å bli tett av trub. Det var da 4+ liter vørter igjen i kjelen som hadde blandet seg med truben. Skal sies at dette var en heftig IPA med mye whirlpool humle.
     
  8. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Det går fint. Jeg har montert mitt element i samme kjele ganske høyt. Så lenge du resirkulerer fordeler varmen seg fint.
    Jeg har denne kjelen og har vel hatt fem brygg på den. Blandt annet to godt humlete IPA. Du skal jaggu tappe sakte ut av kjelen for at den lille veggen på dip-tuben skal funke.
     

Del denne siden