Porter FAIL. Den ble lys gitt

Batch Size: 18,00 L

Amount Item Type % or IBU
3,60 kg Pale Liquid Extract (16,0 EBC) Extract 73,47 %
0,60 kg Caramel Malt mørk (80,0 EBC) Grain 12,24 %
0,40 kg Munich Malt (10,0 EBC) Grain 8,16 %
0,30 kg Black (Patent) Malt (800,0 EBC) Grain 6,12 %
25,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (60 min) Hops 26,0 IBU
40,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (15 min) Hops 20,6 IBU
1 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 


Est Original Gravity: 1,063 SG
Est Final Gravity: 1,020
Estimated Alcohol by Vol: 5,56 %
Bitterness: 46,6 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 60,5 EBC

Det her skulle egentlig være en porter, noe i nærheten av nøgne-ø sin, fritt etter en oppskrift fra CYBI med tilgjengelige ingredienser

endte opp med OG 1064, og FG 1014 (6,5%), og den ble ganske bitter
MEN fargen! 60,5 EBC i oppskriften skulle tilsi at den skulle egentlig bli nokså svart,
den ble brun! kan strekke meg til å si noe mørkere brun, men ikke veldig mørk.

1. hva har skjedd?
2. blir den mørkere ved lagring?

ps: black malten er oppgitt fra leverandør å være mellom 800-1500 EBC, har lagt inn kun 800 i beersmith
jeg knuste all malt i samme beholder og fordelte det i to humleposer, og mesket i ca. 20 liter vann på 67-68grader i 30 min.
 
Lagde meg ein lys og fin stout for eit år sidan. Eg og hadde det svarte i humlepose, konkluderte etterpå med at det var for tettpakka. Svartmalt og black roasted barley kan vel og med fordel pulveriserast ganske fint.
 
Tilbake
Topp