1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Porter på i gjæringstank i opptil fem uker

En tråd i 'Brygging' startet av KimO, 16 Jul 2018.

 1. KimO

  KimO
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Jeg har planer om å brygge en porter denne uken, nærmere bestemt en Black Cat Spiced Porter fra bryggselv. https://www.bryggselv.no/allgrain/1...d-porter-julekrydret-porter-allgrain-25-liter

  Forventet resultat:
  OG: ~1.062
  FG: ~1.012
  ~30 IBU
  ABV: ~6,5%
  8 EBC
  Effektivitet: 75%
  Malt:
  4,75 kg Crisp Finest Maris Otter, 5,5 EBC
  650g Best Munich Malt, 15 EBC
  450g Crisp Black Malt, 1300 EBC
  300g Crisp Crystal 150, 150 EBC
  300g Crisp Chocolate Malt, 1000 EBC
  Totalt: 6,45 kg
  Humle:
  Humletilsetning 1: 25g Hallertau Mittelfrüh, 60 min.
  Humletilsetning 2: 25g Centennial, 15 min.
  Humletilsetning 3: 12g Hallertau Mittelfruh, 2 min.
  Gjæring:
  18-20°C i 14 dager  Jeg gjærer i en fermentasaurus plassert i et gjæringsskap der jeg har mulighet til å fjernstyre temperaturen.
  Spørsmålet er om det vil gi noen dårlige smaker ved å la denne stå i gjæringskaret i opptil fem uker grunnet litt uklare reiseplaner. Og dersom jeg kan la den stå såpass lenge, burde jeg etter f.eks etter tre uker(da jeg ikke får målt SG) senke temperaturen eller bare la den stå på 20 °C til frem til CC noen dager før tapping.
   
 2. Jens Kristian

  Jens Kristian
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kvernaland
  Det går nok bra uansett. Dersom du ikke gjærer under trykk, så vil du skape undertrykk ved nedkjøling. Det er sannsynligvis ikke noe problem, men du får en eller flere innoverbulker i Fermentasaurusen. Jeg hadde nok satt på kjøling etter ca 3 uker som du foreslår, og kommet hjem til meget klart fint øl.
   
  Finn Berger og KimO liker dette.
 3. KimO

  KimO
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Takk for superraskt svar, jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal gjære under trykk enda. Vurderer eventuelt å la den gjære som normalt med vanlig gjærlås også sette på trykklokket når det er gått en uke, kan sette på en "spunding valve" da og eventuelt få noen til å stikke innom og koble på en sodastreamflaske med regulator på noen få psi for å opprettholde trykket i tanken under CC etter tre uker.
   
 4. Jens Kristian

  Jens Kristian
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kvernaland
  Jeg har ikke sett på det, men jeg tror ikke det skal så stort overtrykk til for å hindre at nedkjølingen skaper undertrykk. Nå er heller ikke noen innoverbulker i Fermentasaurusen noe stort problem. Jeg har laget det flere ganger uten at noen skade har skjedd.
   
  KimO liker dette.

Del denne siden