Hei,
Vi er en gjeng som begynte med hjemmebrygging for litt under et år siden.
Foreløbig har vi brygget 11 batch'er.
I flere av disse har vi hatt samme "problem", nemlig at vi ender med en FG som er høyere enn forventet / høyere enn det øltypen skulle tilsi.
(og også høyere enn det jeg får ut som forventet fra f.eks BeerSmith).
For de siste par bryggene har dette medført en Bitter med FG 1.019 og alkoholinnhold på 2,2%, og en Baltic Porter med FG på 1.035 og 5,25.
Flere eksempler finnes.
Lurer derfor på om noen har noen ideer / tips til hva vi kan gjøre for å få et mer "korrekt" resultat?
Vi bruker et 50L terassebryggeri fra brygging.no, og gjærer under kontrollerbare forhold på et baderom.
Vi bruker Wyeast "smack-pack" gjær.
Tips mottas med takk.
mvh,
Øystein
Vi er en gjeng som begynte med hjemmebrygging for litt under et år siden.
Foreløbig har vi brygget 11 batch'er.
I flere av disse har vi hatt samme "problem", nemlig at vi ender med en FG som er høyere enn forventet / høyere enn det øltypen skulle tilsi.
(og også høyere enn det jeg får ut som forventet fra f.eks BeerSmith).
For de siste par bryggene har dette medført en Bitter med FG 1.019 og alkoholinnhold på 2,2%, og en Baltic Porter med FG på 1.035 og 5,25.
Flere eksempler finnes.
Lurer derfor på om noen har noen ideer / tips til hva vi kan gjøre for å få et mer "korrekt" resultat?
Vi bruker et 50L terassebryggeri fra brygging.no, og gjærer under kontrollerbare forhold på et baderom.
Vi bruker Wyeast "smack-pack" gjær.
Tips mottas med takk.
mvh,
Øystein