Prøver Funktown Pale Ale for første gang, ønsker innspill

Engen

Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge med YeastBay Funktown Pale Ale for første gang og ønsker innspill på denne oppskriften jeg har kokt sammen. Alt fra malt sammensetning til humletilsetning. Jeg har ikke brukt noen av humlene før så det er ett skudd i blinde:

Type: All Grain
Batch Size: 22,00 l
Boil Time: 90 min
Equipment: Speidel 50L Kort Maltrør
Efficiency: 67,00 %

Ingredients

27,00 l Aurevann
5,00 kg Pilsen (3,0 EBC) 80,0 %
0,50 kg BEST Caramel Pils (5,0 EBC) 8,0 %
0,50 kg Caramel Malt - 60L (120,0 EBC) 8,0 %
0,25 kg Caramel Malt - 120L) (275,0 EBC) 4,0 %

30,00 g Citra [13,50 %] - Boil 60,0 min 48,5 IBUs
20,00 g Azacca [12,70 %] - Boil 15,0 min 15,1 IBUs
15,00 g Citra [13,50 %] - Boil 5,0 min 4,8 IBUs

Funktown Pale Ale (Yeast Bay #Funktown)

80,00 g Azacca [15,00 %] - Dry Hop 7,0 Days 0,0 IBUs
55,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 7,0 Days 0,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,057 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,2 %
Bitterness: 68,4 IBUs
Est Color: 29,0 EBC



Mash In Add 27,00 l of water 38,0 C 0 min
Mash Step Heat to 66,0 C over 30 min 66,0 C 90 min

Sparge: Fly sparge with 6,3 l water at 77,0 C
 
Litt mye caramalt kanskje? Brukte Citra og Azacca i en 100% brett trois nylig, funka fint det.
 
Cara Pilsen ble lagt med fordi jeg ville bli kvitt litt av den. Tenkte at den ikke gjorde så mye ut av seg
 
PS. Om jeg ikke husker helt feil så tror jeg der er mindre antall celler i desse tubene pga noe misforståelser med brett eller noe sant
 
Takker for innspill. Da fjerner jeg bytter jeg ut Carapilsen med mere pilsnermalt og flytter litt på de sene tilsetningene. Takker for innspill
 
Tilbake
Topp