Pumpkin ALE, innspill?

Unik74

Norbrygg-medlem
Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
3 kgGerman - Wheat Malt37254.5%
1.5 kgGerman - Pilsner381.627.3%
800 gFlaked Wheat34214.5%
200 gGerman - Munich Light3763.6%
5.5 kg Total
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
30 gHallertau MittelfruhPellet3.75Boil60 min14.67
15 gTettnangerPellet4.5Boil0 min
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
20 L Infusion65 C60 min
5 L Infusion76 C15 min
Yeast
White Labs - Hefeweizen IV Ale Yeast WLP380
Attenuation (avg):
76.5%
Flocculation:
Low
Optimum Temp:
18.9 - 21.1 °C
Starter:
Yes
Fermentation Temp:
18 °C
Pitch Rate:
0.35 (M cells / ml / ° P)
101 B cells required
Yeast Pitch Rate and Starter Calculator
Target Water Profile: Balanced Profile
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2 HCO3-
80 5 25 75 80 100
Mash Chemistry and Brewing Water Calculator
 

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
3 kgGerman - Wheat Malt37254.5%
1.5 kgGerman - Pilsner381.627.3%
800 gFlaked Wheat34214.5%
200 gGerman - Munich Light3763.6%
5.5 kg Total
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
30 gHallertau MittelfruhPellet3.75Boil60 min14.67
15 gTettnangerPellet4.5Boil0 min
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
20 L Infusion65 C60 min
5 L Infusion76 C15 min
Yeast
White Labs - Hefeweizen IV Ale Yeast WLP380
Attenuation (avg):
76.5%
Flocculation:
Low
Optimum Temp:
18.9 - 21.1 °C
Starter:
Yes
Fermentation Temp:
18 °C
Pitch Rate:
0.35 (M cells / ml / ° P)
101 B cells required
Yeast Pitch Rate and Starter Calculator
Target Water Profile: Balanced Profile
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2 HCO3-
80 5 25 75 80 100
Mash Chemistry and Brewing Water Calculator
Batch på ca 25 liter?
 

nonshaugen

Norbrygg-medlem
Har også sett på YouTube at det er noen (nord-amerikanere) som bruker gresskar-puré. Noen som har tips til hvor i Kongeriket man kan kjøpe denslags??
 

Unik74

Norbrygg-medlem
Jeg har lagt fram min oppskrift allmennt tilgjengelig ute på Micro Maid sin side på Facebook. Her ligger bilder også, med (bort) forklaringer, slik at de rareste tinga blir lettere å forstå. Jeg var svært skeptisk til å grille gresskaret, men etterpå skjønte jeg jo hvorfor. Sødme altstå .http://www.facebook.com/micromaid
 

Jørn Pedersen

Norbrygg-medlem
7kg MO
500g Black Patent
100g crystal 120

30g Hallertauer på 60
30g Cascade på 15
30g Hallertauer på 5

House yeast (001 el.l.)

1kg bakt gresskar i mesken
1tskje kanel på 5 min

Det var første forsøk. Ble meget godt. Runde 2 får dette i tillegg:

100g rug
100g crystal rug
100g sjoko rug

850-900g gresskarpuré
0,5 tskje kanel
0,5 tskje allspice
0,5 tskje muskat
1 toppet tskje kakao

(Puré og krydder erstatter bakt gresskar og krydder på forsøk #1)
Hepp! Impulskjøpte gresskarpure på Helgø nylig, og tenkte å prøve meg på denne. Mesker sånn rundt 66C?
 
Vil også anbefale å bruke risskall. Pureen (og rugen) kan fort lage kvalm. Samt ha en meget sakte skylling/run off.
 

Jørn Pedersen

Norbrygg-medlem
Vil også anbefale å bruke risskall. Pureen (og rugen) kan fort lage kvalm. Samt ha en meget sakte skylling/run off.
Duly noted. Har tenkt å styre unna rugen i denne omgang, men kan fint se for meg at pureen skaper seg om det ikke blir nok skall rundt den.
 
Topp