"Teppe" av trub og gjær

Hei

har gjæret en bayer i nesten tre uker på 11 gr,brukt saflager w34/70, 23 gr rehydrert, hadde OG på 1060 og nå en FG på 1014.Har satt den nå til diacetylrast på 14 gr men det er fortsatt et tykk "teppe" med trub og gjær på toppen, som ikke vil synke til bunnen.
Skulle jeg prøve å ta av trub og gjær og flaske den etter diacetylrasten eller skulle den stå enda lengre? :jaha:
 
Tipper det er gjær, ikke trub du har på toppen av ølet. Trub faller vanligvis raskt til bunns.

Etter nesten 3 uker er det litt sent med en diacetylrast. Den skal gjøres ca. 2/3 ut i gjæringsforløpet noe som jeg tipper er ca 4-5 dager med en temp på 11 grader.

Jeg ville ikke gjort annet enn å la den stå noen dager til, og så flasket. Du kan jo evt. måle en SG til etter et par dager, men jeg vil tro det er FG du har oppnådd allerede.

Jeg gjærer mine bayere ved lavere temperatur, +/- 9 grader i fire uker totalt. Øker til 13 grader i to dager etter 6 dagers gjæring.
 
Tilbake
Topp