Rallar Amber?

Min bedre halvdel som så tålmodig holder ut nedgrisningen av kjøkkenet har lagt sin elsk på denne amber alen fra Ægir. Er det noen som har noen formening om oppskrift? Er ikke ute etter å klone direkte, men å havne i samme solsystem hadde vært greit.
 
Går kanskje an å sende en mail til Ægir og spørre hva de bruker av Malt, humle, gjær? Kan ikke få noe verre svar en nei?
 
Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:

20l (Eff. 75%):

OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C

3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I

17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min

Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook

1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min

1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.

Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.
 
Fikk denne oppskriften av de en gang jeg var på besøk der, kan legge den ut imorgen :) Blir veldig god også, laget den med stort hell.

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2
 
#48 Rally
American Amber Ale
Type: All Grain Date: 06.04.2012
Batch Size (fermenter): 25,00 l Brewer: Marius H. Steen
Boil Size: 28,00 l Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min Equipment: Nubrygg
End of Boil Volume 25,96 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 23,49 l Est Mash Efficiency 78,0 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,84 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,0 %
0,56 kg Caramunich Type 2 (120,0 EBC) Grain 2 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 1 (17,7 EBC) Grain 3 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 2 (23,0 EBC) Grain 4 10,0 %
0,06 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,0 %
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -

Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.

Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.

Her er et bilde av min kopi til venstre mot originalen til høyre.
 

Vedlegg

  • rallar.jpg
    rallar.jpg
    712,8 KB · Sett: 2.586
Hei, hvor lenge gjæret denne hos dere? Min har stått i snart tre uker og har fortsatt bra med gjærskum på toppen. Begynte gjæring på rundt 18 grader og økte til rundt 21 etter halvannen uke.
 
Min gjæret fra 1.050 til 1.014 på 8 dager. Har du målt SG? Husker ikke om gjæren falt ned eller ikke, kan godt være den blir liggende på topp selv etter ferdig gjæring. Mål SG og se, skulle tro din var ferdig til nå.
 
Marius.H.Steen skrev:
#48 Rally
American Amber Ale
Type: All Grain Date: 06.04.2012
Batch Size (fermenter): 25,00 l Brewer: Marius H. Steen
Boil Size: 28,00 l Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min Equipment: Nubrygg
End of Boil Volume 25,96 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 23,49 l Est Mash Efficiency 78,0 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,84 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,0 %
0,56 kg Caramunich Type 2 (120,0 EBC) Grain 2 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 1 (17,7 EBC) Grain 3 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 2 (23,0 EBC) Grain 4 10,0 %
0,06 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,0 %
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -

Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.

Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.

Her er et bilde av min kopi til venstre mot originalen til høyre.


Hvilken meske temperatur og tid bruker du på denne?
 
Kjørte bare en time på 68 grader, da endte den opp på 1.014. Lagde den en gang til og da mesket jeg noe lavere og den gjæret helt ut til 1.009. Mulig det var andre faktorer i bildet her, men tror det er greit å meske litt høyt.
 
har akkurat starta kokinga nå etter en times mesk på 66 Grader så blir spennende å se resultatet :biersmile:
 
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,84 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,0 %
0,56 kg Caramunich Type 2 (120,0 EBC) Grain 2 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 1 (17,7 EBC) Grain 3 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 2 (23,0 EBC) Grain 4 10,0 %
0,06 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,0 %
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -

Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.

Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.

Brygget denne 27.12.12 og flasket den 10.01.12 og smakte på den i dag. Fantastisk smak! Veldig god ettersmak av bitterhumle og fantastisk aroma! Skummet var veldig bra og øllet var fyldig og fint! Faktisk mye mer vellykket enn originalen! Endret litt på oppskriften som ligger her!

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Bots%20Rallar%20Amber&mine=&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=bot&brewersearch=
 
Tenkte å gjøre et forsøk på denne i dag. Har smakt ferdig resultat av oppskriften, og det var absolutt noe jeg ville prøvd igjen.
Blir spennende å se om jeg får den til like bra.
 
Mesket en time mellom 66 og 67 grader. Endte opp med OG på 56.
Etter 14 dager på dunk hadde jeg en FG på 10. Happy med det.
Smakte til og med utsøkt romtemperert før karbondring. :-D
 
Willyen skrev:
Hmmmm ... Tror dette blir neste brygg.
Hvilken tørrgjær kan en ersatte WLP051 med?

Safale US-05 er nokså lik, dvs tørrgjæra sin versjon av 001. Meiner å ha lest at 051 gir eit meir fruktig resultat.
 
Sitter akkurat med et glass av denne, og må jo prøve å brygge den en gang. Er dette et øl jeg kan nyte rett etter karbonering, eller bør den får noen måneders lagring på fat først?
 
Marius.H.Steen skrev:
#48 Rally
American Amber Ale
(..)

Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.

Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.

Her er et bilde av min kopi til venstre mot originalen til høyre.

Hvordan synes du balansen mellom sødme og bitterhet ble, slik du lagde den? Ser du har en IBU/OG-ratio på 0.6. Ægir oppgav til meg en IBU på 18, noe som gir en realtivt lav IBU/OG-ratio, 0.3. Jeg synes dette virker drygent lavt. Men samtidig så skal den jo tradisjonelt sett helle mer over på sødme-siden.
 
Brygget denne 19.06.13
Fikk en OG på ca 1048 - 1050. Var litt mye grums i målerøret. Hadde Preboil OG på 1043.
Så håper det gjærer godt ut. 
Brukte safale US-05. 
 
Tilbake
Topp