Rapport fra treff 27.0kt 2012 - Smalahove og hjemmebrygget øl

Stein-Erik

Norbrygg-medlem
Salten Bryggerlag - 27.okt 2012

Hjemmebryggere i Salten samlet seg til treff på Inndyr 27. oktober 2012. Salten Bryggerlag omfatter hjemmebryggere fra 9 kommuner bl.a. Saltdal, Fauske, Gildeskål, Meløy og Bodø. De fleste kommunene var representert, og innkvartering var organisert både hos private og på ”Heimskyen”, Inndyrs Kro og overnatting sted.

Først på programmet sto foredrag om mulige veier for kommersiell småskala ølbrygging, med Lars Støre Gullichsen. Et interessant foredrag som mellom 30 og 40 deltakere fulgte.
Deretter var det klart for lunch. Lunchen var tilberedt av lokale råvarer, lange,, kamskjell , laks og røkt reinkjøtt, og ble presentert av kokk Svein Jæger Hansen. Etter lunch fulgte et foredrag om smaking og bedømming  av øl. Også dette med Lars Støre Gullichsen.  Deltakerne fikk smake ulike øltyper fulgt av vurderinger og kommentarer.  Innlegget engasjerte deltakerne og skapte ivrig debatt både om øllet som ble smakt på, samt smaking og bedømming generelt.

Etter foredragene ble det gjort klart for middag og ølsmaking. Saltede sauehoder ble tilberedt på et gammelt feltkjøkken utenfor kroen, og øllet ble servert fra et tappeanlegg med 18 kraner. Her var det alt fra lyse Wit og hveteøl til mørke stout, røykøl, jordbøærøl, APA, pils, osv.  For enhver smak. Med andre ord litt for enhver smak. Til bors satt 60 feststemte menn og kvinner,  øltørste og klare for lokal tradisjonsmat.

Arrangementet må karakterieseres som stor suksess, og idéen med å kombinere lokalt øl med lokale mattradisjoner fungerte veldig bra. All ære til arrangørene fra Inndyr.
 

Vedlegg

  • Inndyr_01.jpg
    Inndyr_01.jpg
    133,1 KB · Sett: 346
  • Inndyr_02.jpg
    Inndyr_02.jpg
    150,1 KB · Sett: 350
  • Inndyr_03.jpg
    Inndyr_03.jpg
    152 KB · Sett: 355
  • Inndyr_05.jpg
    Inndyr_05.jpg
    150,8 KB · Sett: 357
  • Inndyr_07.jpg
    Inndyr_07.jpg
    99,3 KB · Sett: 393
- Svein Erik skjenker Pilsner Eksport.
- Kokken tilbereder salte sauehoder på feltkjøkken.
- Johan (initativtaker) orienterer om retningslinjer for smaking og bedømming.
- Feststemte deltakere.
- Tappeanlegget.
 

Vedlegg

  • Inndyr_12.jpg
    Inndyr_12.jpg
    141,1 KB · Sett: 336
  • Inndyr_11.jpg
    Inndyr_11.jpg
    153,4 KB · Sett: 342
  • Inndyr_10.jpg
    Inndyr_10.jpg
    124,6 KB · Sett: 329
  • Inndyr_09.jpg
    Inndyr_09.jpg
    121,1 KB · Sett: 339
  • Inndyr_08.jpg
    Inndyr_08.jpg
    140 KB · Sett: 345
- Lars prøver tappeanlegget.
- Prøveglassene.
- Kjøkken gjengen.
- Forretten
 

Vedlegg

  • Inndyr_13.jpg
    Inndyr_13.jpg
    128 KB · Sett: 345
  • Inndyr_14.jpg
    Inndyr_14.jpg
    120,2 KB · Sett: 342
  • Inndyr_15.jpg
    Inndyr_15.jpg
    142,8 KB · Sett: 341
  • Inndyr_17.jpg
    Inndyr_17.jpg
    123,1 KB · Sett: 335
Wow. Den tappelinja var bare knallflott! Skulle ønske det var slik standard i alle arrangement :)
Vireklig godt jobba! det ser ut til at det ble en skikkelig suksess  :skitbra:

Godt å høre at det ga mersmak, og at det er ønskelig med repriser!
 
Tilbake
Topp