Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei alle sammen !
Jeg har i dag flasket mitt andre All-Grain øl (Myra Wit), og som alltid, smakte jeg litt av ølla etter jeg hadde målt FG.
Det jeg stusset på, var at det var ett slags... Hva skal jeg si, rart preg på ølet. Det smakte slik som hjemmebrygga øl smaker (altså det ølet folk flest brygger til jul og tilsetter ingefær, bakegjær og slike ulumskheter)
Kan det hende jeg har hatt ALT for mye krydder oppi? (jeg har kun bakevekt, som ikke akkurat er nøye ned til 0,1 gram, for å si det slik)
Jeg brukte (på 11 liter vørter)
60 min - 12g hallertauer mittelfruh
15 min - 3g Kardemomme
15 min - 8g koriander
15 min - 15g klementinskall (sto egentlig 12g appelsinskall, men jeg hadde klementiner, så da tok jeg det)
15 min - 0,5 tablett protafloc
10 min - 8,5g hallertauer mittelfruh
Øllet ble gjæret med Wyeast 1214 Belgian Ale (som var 4 måneder gammel, men den gjæra ferdig likevel! )
- Hadde ikke verken råvarer eller mulighet til å lage starter, og hadde ikke annen gjær, så da måtte jeg bare.
Jeg vet ikke hvilken annen måte jeg kan beskrive det, enn at jeg synes det smakte hjemmelaget øl, på en ikke-bra måte.
Hva kan være galt?
Eller kanskje er det bare meg som er uvant med stilen Wit?.... (har ikke akkurat drukket så mye Wit før)
Jeg har i dag flasket mitt andre All-Grain øl (Myra Wit), og som alltid, smakte jeg litt av ølla etter jeg hadde målt FG.
Det jeg stusset på, var at det var ett slags... Hva skal jeg si, rart preg på ølet. Det smakte slik som hjemmebrygga øl smaker (altså det ølet folk flest brygger til jul og tilsetter ingefær, bakegjær og slike ulumskheter)
Kan det hende jeg har hatt ALT for mye krydder oppi? (jeg har kun bakevekt, som ikke akkurat er nøye ned til 0,1 gram, for å si det slik)
Jeg brukte (på 11 liter vørter)
60 min - 12g hallertauer mittelfruh
15 min - 3g Kardemomme
15 min - 8g koriander
15 min - 15g klementinskall (sto egentlig 12g appelsinskall, men jeg hadde klementiner, så da tok jeg det)
15 min - 0,5 tablett protafloc
10 min - 8,5g hallertauer mittelfruh
Øllet ble gjæret med Wyeast 1214 Belgian Ale (som var 4 måneder gammel, men den gjæra ferdig likevel! )
- Hadde ikke verken råvarer eller mulighet til å lage starter, og hadde ikke annen gjær, så da måtte jeg bare.
Jeg vet ikke hvilken annen måte jeg kan beskrive det, enn at jeg synes det smakte hjemmelaget øl, på en ikke-bra måte.
Hva kan være galt?
Eller kanskje er det bare meg som er uvant med stilen Wit?.... (har ikke akkurat drukket så mye Wit før)