Jeg prøver meg fram i beersmith 2. støter stadig på ting jeg lurer på. Jeg forstår det slik at dette programmet er utrolig hjelpsomt når en lærer seg å bruke det.
Lurer på en ting angående mesk og SG. Jeg leser av en fane hvor det står "Post mash Gravity". Hva er denne verdien egentlig? Er det verdien man måler med refractometer/hydrometer før man starter kok. Altså en indikasjon på om man har mesket lenge nok?
Jeg brygger i en speidel. Det jeg lurer på om jeg da kan gjøre er å ta en prøve av mesken (med temperaturkoreksjoner) og se om man må meske/skylle mer for å få ut mer sukker?
Legger ved bilde av fanen i beersmith
Lurer på en ting angående mesk og SG. Jeg leser av en fane hvor det står "Post mash Gravity". Hva er denne verdien egentlig? Er det verdien man måler med refractometer/hydrometer før man starter kok. Altså en indikasjon på om man har mesket lenge nok?
Jeg brygger i en speidel. Det jeg lurer på om jeg da kan gjøre er å ta en prøve av mesken (med temperaturkoreksjoner) og se om man må meske/skylle mer for å få ut mer sukker?
Legger ved bilde av fanen i beersmith