Red Ale oppskrift

Hei!
Har smakt på brew dog sin alpha dog existential red ale, og synes denne er meget god. Er det noen som har en ide på en oppskrift til noe som ligner på denne?
 
Kaster meg på denne, siden jeg akkurat har tømt en flaske. Nydelig øl! Men det er jo nesten ikke noe å finne på nett om denne. Et sted sto det at dette var en øl som Brewdog har laget utelukkende for det norske markedet? Uansett, skulle gjerne hatt noe som ligner en oppskrift på denne. En red ale med ipa-aktig humle?
 
Alpha Dog er vel lillebroren til 5 AM Saint? Ang Red Ale med en del humle så er "Hops Kills Nazis" verdt å prøve (ikke det samme som "Hops Kills ?" som er her til lands)
 
Hva med denne:

5.1 kg MO Pale malt
170g Krystall 40
170 g krystall 120
170 g Roasted barley
OG 1054
IBU 25
Humle
35 g EKG 5,2 % 60 min
WLP 004
Mesking 67 grader i 60 min, Gjæring 19`c

Denne oppskriften er lik Murphys Irish red, Så den ligger litt i fra Brew dog sin, Men den er en god hverdags ale.
 
Denne ble god på bb30
Øltype: RedAle

Vekt  (kg) Malt
5 Wiener
1,6 Melanodie
1,6 Cara 50

20 Northern Brewer  60min
50 Cascade              10min

1054 25l
ferdig 1010
 
Bryggjar denne no, fekk oppskrifta frå ein arbeidskolega, kjekt å høyre at folket likar denne, for eg har ikkje smakt den sjølv..

A fusion of caramel malt flavours and punchy New Zealand hops. A session beer you can get your teeth into.
THIS BEER IS
YEAST
Wyeast 1056 - American Ale™
BASICS
VOLUME 20L 5gal
BOIL VOLUME 25L 6.6gal
ABV 4.5%
TARGET FG 10125
TARGET OG 1046
EBC 62
SRM 31
PH 4.4
ATTENUATION LEVEL
72.8%
Crush the malt as close to brewing time as possible. The fresher the malt, the more intense caramel flavours will be released in the wort.
BREWER’S TIP
MALT
Extra Pale - Maris Otter
2.5kg 5.51lb
Caramalt 1.25kg 2.76lb
Munich 0.61kg 1.34lb
Crystal 150 0.28kg 0.61lb Dark Crystal 350-400 0.2kg 0.43lb
ABV IBU OG 4.5% 42 1046
HOPS
(g) Add Attribute Nelson Sauvin 15 Start Bitter Amarillo 10 End Flavour Nelson Sauvin 30 End Flavour
METHOD / TIMINGS
MASH TEMP
65°C 149°F 25mins
FERMENTATION
22°C 72°F

Vart så som så denne copy-paste kopieringa her, men oppskrifta var lite utfyllande i utgangspunktet, så eg prøvar meg litt fram sjølv..
Lykke til! :)
 
Tilbake
Topp