1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Regler PF 2014

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av cral, 7 Nov 2013.

 1. cral

  cral
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stovner, Oslo
  Her er reglene for PF-konkurransen NM2013:

     § 1 Hver brygger kan stille med så mange brygg han vil

     § 2 Det kan maksimalt oppføres 2 –to– bryggere pr. brygg. Dersom flere har vært med på å brygge ølet foreslås den eller de to som var mest involvert i bryggeprosessen oppført som bryggere. Navn på evt bryggelaug kan oppføres separat i påmeldingsskjemaet.

     § 3 Det er ikke tillatt å stille med ett og samme øl som flere bidrag. Definisjonen på samme øl er identisk oppskrift (ingredienser) og batch. Dvs. samme vørter gjæret med ulik gjær kan delta som to øl, men ikke samme øl der f.eks. noen flasker er filtrert og andre ikke.

     § 4 Brygg til PF påmeldes gjennom et eget påmeldingssystem for PF-brygg. Fristen som er fastsatt for påmelding er endelig, men arrangøren står fri til å forskyve den til et tidligere tidspunkt dersom det er stor pågang.

     § 5 Minimumstørrelsen på et brygg er et fullt 18 liters Corneliusfat eller tilsvarende volum i andre beholdere. Dersom man ønsker å stille med mer enn 18 liter av ett og samme brygg - noe som anbefales siden mange besøkere vil smake på ølet og avgi sin stemme - så vil det samlede brygg behandles som kun ett deltagende brygg.

     § 6 Det er deltagerens eget ansvar å sørge for tappeutstyr, tilstrekkelig kjøling/varmeisolasjon av ølet, kullsyre til tapping og evt skjøteledninger. Arrangøren stiller med bord og papirduk til deltagere som ikke har med egen bar.

     § 7 Grunnet tilgjengelig plass får hver brygger ca 1 meter til rådighet ved 1 brygg, 1,6 meter ved 2 eller flere brygg. (Med ca 1 meter, menes at man må forvente å dele et bord med en annen med kun et brygg)

     § 8 Brygg til Publikums Favoritt skal medbringes konkurransedagen. Deltagere forventes å møte opp og rigge i henhold til tidsplanen

     § 9 Deltagelse er gratis.

     § 10 Det gis gratisbillett til bryggeren samt en medbrygger. Uavhenging av antall brygg.

     § 11 Avstemningen foregår under selve arrangementet. Stemmetellingen starter etter frist for innlevering. Vinnerne utropes samme kveld.

     § 12 Arrangøren stiller med glass til smaking av PF-øl, samt penner, tusjer og navnelapper.

     § 13 Arrangøren bestemmer plassering av deltagernes serveringsplasser.

     § 14 I beste stand konkurransen bestemmer arrangøren hvilken stand som er best.

     § 15 Det er alle som møter opp under arrangementet som kårer Publikums Favoritt. Det stilles derfor ikke krav til at brygget kan deles inn i en spesifikk underkategori. Deltageren oppfordres videre til å presentere sine deltagende brygg og seg selv på en innbydende og original måte som fenger publikum. Av sikkerhetsgrunner, og med hensyn til andre deltagere, må spesielt plasskrevende tiltak på forhånd avklares med arrangøren.
   
 2. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Hvordan er det med stikk i forhold til plassen man får utdelt? Dvs. hvor lang skjøteledning bør man beregne å ta med seg til kegeratoren?
   
 3. Roger

  Roger
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Det er det umulig å svare på.

  Dette er lang hall som tidligere ble benyttet av tyskerne under krigen.

  Se forøvrig: http://www.kanonhallen.no/
  Bordene dere får tildelt vil være langs ytterkantene i hallen.
   
 4. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Ok. Dere vet ikke hvor langs sidene i hallen stikk er plassert? Og hvor lang hallen er?
   
 5. Kristoffer J

  Kristoffer J
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Er det muligheter for at medbrygger nummer 3 (som selvfølgelig har kjøpt egen billett) kan komme inn tidlig for å være med på rigging etc?
   
 6. cral

  cral
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stovner, Oslo
  Beklager, det vil lage en del utfordringer mtp billetthåndtering

  Carl
   
 7. paalen

  paalen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Reglene sier at arrangøren bestemmer serveringsplasser.  Praktiseres dette nogenlunde likt som tidligere?  Eller får man tildelt en plass når man kommer?

  Grunnen til at jeg spør er at vi er fire bryggere som tilsammen har meldt på to øl på hver våre påmeldinger, og har planer om å samarbeide med stand.  Vi vil altså gjerne stå ved siden av hverandre.
   
 8. tfheen

  tfheen
  Expand Collapse
  Administrator

  Bosted:
  Oslo
  Vi har ikke diskutert dette i komiteen (så forbehold om feil), men vi har heller ikke allokert bryggere til stands, så jeg regner med vi får til en god ordning der dere får stå ved siden av hverandre.
   
 9. Eriki

  Eriki
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Nå kan jeg puste lettet ut... Jeg har bygd baren sammen med noen andre som er påmeldt :p
   
 10. tfheen

  tfheen
  Expand Collapse
  Administrator

  Bosted:
  Oslo
  Merk at dersom dere ønsker å stå ved siden av hverandre så er det lurt å dukke opp relativt tidlig så ikke alle plassene er opptatt og vi må begynne å flytte rundt på stands og slikt.
   
 11. Eriki

  Eriki
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Dørene åpnes for utstillere kl. 16:30, right?
   

Del denne siden