Reste-APA: Humleskjema OK?

Hannaas

Norbrygg-medlem
Det er på tide å rydde i frysen. Har masse humle liggende ubrukt, som er synd og skam. Tenkte derfor å sette en APA til helgen. Humlen jeg ser for meg å bruke er:

  • 43 gram Chinook
  • 19 gram Amarillo
  • 46 gram Simcoe

Er dette en kombinasjon som vil fungere i en APA, og virker fordelingen av humlen fornuftig i oppskriften nedenfor? Alle tips tas imot med takk!  :yes:


American Pale Ale

Type: All Grain Date: 30.08.2013
Batch Size (fermenter): 23,00 l Brewer: Sigurd Hannaas
Boil Size: 31,10 l
Boil Time: 60 min Equipment: Min gryte Pot (13 Gal/50 L) - BIAB
End of Boil Volume 27,90 l Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Final Bottling Volume: 21,30 l Est Mash Efficiency 70,0 %

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
37,00 l Trondheim, Norge Water 1 -
10,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
2,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 3 -
5,70 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 4 95,0 %
0,15 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC) Grain 5 2,5 %
0,15 kg Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (118,2 EBC) Grain 6 2,5 %
10,00 g Amarillo pellets aug. 12 [9,60 %] - Boil 60,0 min Hop 7 9,7 IBUs
0,50 Items Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
15,00 g Chinook aug. 12 [13,30 %] - Boil 15,0 min Hop 9 10,0 IBUs
15,00 g Simcoe aug. 12 [13,50 %] - Boil 15,0 min Hop 10 10,1 IBUs
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 11 -
15,00 g Chinook aug. 12 [13,30 %] - Boil 5,0 min Hop 12 4,0 IBUs
15,00 g Simcoe aug. 12 [13,50 %] - Boil 5,0 min Hop 13 4,1 IBUs
2,5 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 14 -
16,00 g Simcoe aug. 12 [13,50 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 15 0,0 IBUs
13,00 g Chinook aug. 12 [13,30 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 16 0,0 IBUs
9,00 g Amarillo pellets aug. 12 [9,60 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 17 0,0 IBUs

Beer Profile
Est Original Gravity: 1,049 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,0 %
Bitterness: 37,9 IBUs
Est Color: 13,1 EBC
 
Tilbake
Topp