1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Røykøl på einerlåg

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Kasami, 23 Apr 2012.

  1. Kasami

    Kasami
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Om to uker er det ny bryggehelg, og da har jeg planlagt et eksperimentelt brygg med røykmalt og einerlåg. I utgangspunktet tenkte jeg et brygg med einerlåg og et røykøl, men jeg fant ut at jeg måtte han en dunkelweizen, og bestemte meg for å kombinere de.
    Derfor lurer jeg på om noen har innspill til denne oppskriften.

    Ingredients for 20 l:
    ------------
    Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
    2,00 kg               Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)         Grain         1        42,6 %        
    2,00 kg               Smoked Malt (17,7 EBC)                   Grain         2        42,6 %        
    0,50 kg               Rye Malt (9,3 EBC)                       Grain         3        10,6 %        
    0,20 kg               Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)   Grain         4        4,3 %        
    30,00 g               Challenger [6,00 %] - Boil 60,0 min      Hop           5        20,2 IBUs    
    15,00 g               Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 20,0 Hop           6        5,1 IBUs      
    1,0 pkg               California Ale (White Labs #WLP001) med starter

    Einerlåg før mesking, og noe einer også sammen med 20 minuttershumlen.
    Mesking på 66-67 grader og gjæring på 19-20 grader i to uker.

    Jeg er litt bekymra for at dette er for mange forskjellige ideer, både med rug, røykmalt og einerlåg.

    Edit: Kom på at beregna verdier kunne være nyttig:
    Recipe Specifications
    --------------------------
    Boil Size: 29,20 l
    Post Boil Volume: 24,53 l
    Batch Size (fermenter): 20,00 l 
    Bottling Volume: 18,30 l
    Estimated OG: 1,053 SG
    Estimated Color: 17,5 EBC
    Estimated IBU: 25,3 IBUs
    Brewhouse Efficiency: 75,00 %
    Est Mash Efficiency: 89,3 %
    Boil Time: 70 Minutes
     
  2. OyvindEG

    OyvindEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bærum
    Jeg brygget et tilsvarende øl i fjor høst. Jeg fikk noe høy FG, som ikke var særlig godt sammen med intens baconsmak fra røykmaltet(best maltz). Etter noen måneder lagring ble den god.

    Jeg tror 001-gjæren er et godt valg. Prøv å få en lav FG. Sjekk bloggen min (garmnanobryggeri.blogspot.com) for oppskriften og fremgangsmetoden min.
     
  3. Kasami

    Kasami
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for det, særs interessant blogg. :)

    Det blir Bestmalz røkt malt jeg bruker, så jeg tror jeg kutter ned til 1 kg om den er intens.
     
  4. OyvindEG

    OyvindEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bærum
    Skal sies at etter to-tre måneder er den ikke på langt nær så intens. Jeg brukte dog 1 kg weiermann og 1 kg bestmalz. Prøv 1,5 - 2 kg kanskje?
     

Del denne siden