1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Russian Imperial Stout

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Ingemarh, 1 Mar 2014.

  1. Ingemarh

    Ingemarh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Hei bryggevenner!

    Jeg er sugen på å prøve meg på en Russian Imperial Stout, da jeg har fått sansen for det i det siste.. Har alltid likt Konrads stout veldig godt, og etter å ha smakt andre RIS er nå tiden for å brygge noe sånt selv.

    Noen som har en oppskrift på en ris de er fornøyde med? Virker som at oppskriften på Konrads ikke er kjent?

    Og hva er det egentlig som skiller en russian imperial stout, fra en "vanlig" imperial stout?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  2. Roger_L

    Roger_L
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Krokkleiva
  3. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Ingenting skiller Russian fra annen imperial stout. De er brygget for det samme imperiet.

    Do finner vel oppskrifter på det under prisvinnende oppskrifter-under forumet? Ellers er det jo bare å slå seg løs, og bruke mye av alt.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
     
  4. borander

    borander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    Yeti-kloneoppskriften liker jeg å basere meg på når jeg brygger RIS.
     
  5. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    oppskriften fra Gahrs artikkel om stout liker jeg.
     
  6. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Hvor finner man yeti klone oppskriften boreander?
     
  7. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Sender deg en MMS, Hansi.
     
  8. Ingemarh

    Ingemarh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Om du har den, hvorfor ikke legge den ut her?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hva? Dele informasjon? I hjemmebryggermiljøet? Sikken uting.




    Fikser det
     
  10. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    [​IMG]

    Hier
     
    TazzaT liker dette.
  11. borander

    borander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    Akkurat der ja, den er snadder.
     
  12. FrodeSy

    FrodeSy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sjøholt
    Smakte denne nokolunde likt originalen?
    Har lenge vurdert å brygge denne, men pga dårleg erfaring med eit par andre oppskrifter frå dette magasinet (spesielt Gonzo imperial porteren som var milevis unna å vere ein klone), så enda eg opp med å komponere eiga oppskrift. Dette skjedde hovudsakleg med utgangspunkt i Ray Daniels' Designing great beers, men med tillegg av dark muscovado-sukker (Gahrs oppskrift i medlemsseksjonen) og peated malt sidan eg elsker whisky. Resultatet etter snart 1 år på flaske er at denne framleis har potensiale til eit godt øl, men at for stor andel dark muscovado medfører at denne truleg treng 6 - 12 månadar til før eg blir nøgd.
     
  13. borander

    borander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    Jeg har brygget den både med og uten sukker, men jeg synes den er relativt lik.
     
    Morten Abusland liker dette.
  14. Ingemarh

    Ingemarh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Supert! Takk!

    Men oppfordringen om å dele Konrads Stout står ved lag til alle medlemmene her inne.

    Konrads er og blir den beste. Min enkle subjektive mening :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  15. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Takk Kim :) Den må brygges ved anledning!
    Hvilken bok er det fra?
     
  16. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  17. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Jepp
     
  18. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Den så jo kjekk ut :)
     
  19. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  20. Øllevill

    Øllevill
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tønsberg
    RIS fra Stone ble brygget for et halvt år siden og kan varmt anbefales. Bare husk blow-off på gjæringskaret. Blir bare bedre for hver smaksprøve! Regner med at den nærmer seg høyden etter et år på flaske...

    Nb. Kan være greit å bruke 0,33 flasker til et brygg på 10% ;)
     
    Oddvar Demmo liker dette.

Del denne siden