Rustfritt 304

Er ss 304 ok å bruke som "Food grade" eller er det litt på kanten.
Har kjøpt noe fra en kinamann og kurerer nå på om jeg var litt kjapp og litt for gjerrig :)
 
Brew Strong fra 10.11.14 hadde en sending angående rustfritt stål, der John Palmer forklarer blant annet rundt de ulike legeringene :)
 
Det er helt greit å bruke 304 til hjemmebruk.
Men å si at dette er food grade er feil.
I mat industri og meieri er det kun 316 som brukes
 
Det er helt greit å bruke 304 til hjemmebruk.
Men å si at dette er food grade er feil.
I mat industri og meieri er det kun 316 som brukes

Men det er vel av korrosjonshensyn at 316 brukes mye der. 304 er ikke uvanlig i matbransjen det heller, og det er sikkert en god del stålkantiner og sånt som er laget i 400 - serien.
 
Som @Bjarte H sier er forskjellen på 304 og 316 evnen til å motstå korrosjon, der 316 er hakket vassere grunnet at legeringen inneholder molybden (understøttes av Palmer i nevnte podcast). 200-serie kan også brukes, samt 400-serien (som ofte er brukt i kniver og redskaper).
 
Alt av fiskeindustri bruker i alle fall 304. 316 er dobbel pris i forhold til 304.
304 krever litt mer etterbehandling ved evt sveising enn 316 gjør.

Hilsen en som jobber med "rustfritt" til daglig.
 
Det er helt greit å bruke 304 til hjemmebruk.
Men å si at dette er food grade er feil.
I mat industri og meieri er det kun 316 som brukes
304 brukes MYE i meieri! (Har jobbet på et selv i noen år i tillegg til at jeg har kjøpt rør/rørdeler som brukes der av Skala (Landteknikk), og det er stort sett 304 det går i..)
 
316 trenger man kun når man Jobber med syrer, baser og kjemisk aggressivt klima. 304 brukes i næringsmiddel industrien uten problem overhode. Så lenge man ikke vasker utstyret med syrer som tar bort beskyttelsen/ oksydbelegget er det perfekt
 
Det er helt greit å bruke 304 til hjemmebruk.
Men å si at dette er food grade er feil.
I mat industri og meieri er det kun 316 som brukes
Det er nok ikkje riktig. 304 er standard i matvareproduksjon og 316 er meir vanleg i offshore/skip pga suveren saltvatnsbestandigheit.
 
Tilbake
Topp