1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Saison-aktig" med sitron og pepper

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Grevling, 26 Mar 2018.

  1. Grevling

    Grevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Tenkte å forsøke meg på en variant av Saison, hvor jeg skal prøve å blande litt amerikansk humle inn i mixen sammen med sitron og pepper. Noe ala Nøisom sin Hoppy Lemon Pepper Saison.

    Det blir selvsagt ikke en typeriktig Saison, men det er ikke viktigst her. Smaken derimot...

    Ikke prøvd noe lignende før, så innspill på mengde sitron og pepper (om noen har forsøkt) mottas med takk. Samme gjelder selvsagt alle andre innspill også. Valg av humle eksempelvis.

    Foreløpig har jeg satt opp følgende til en 15l batch:
    2,20 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) 70,6 %
    0,4 kg BEST Wheat Malt (BESTMALZ) (4,8 EBC) 14,8 %
    0,35 kg BEST Vienna (BESTMALZ) (9,0 EBC) 14,6 %

    8,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 60,0 min 11,7 IBUs
    25,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 10,0 min 13,3 IBUs
    13,00 g Bobek [5,25 %] - Boil 10,0 min 3,9 IBUs
    30,00 g Lemon peel (Boil 5,0 mins)
    30,00 g Pepper (Boil 5,0 mins)

    Starter fra 1 pkg French Saison (Wyeast Labs #3711)

    Meskes på 66 grader i 70 min og 77 grader i 10 min.
    Kokes i 90 min.

    Forventet OG 1,047
    Forventet FG 1,008
    Forventet ABV: 5,1%
    IBU ca. 28
     
    Jo-Helge liker dette.

Del denne siden