1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Sen tørrhumling på engelsk bitter, går det bra?

En tråd i 'Brygging' startet av Fossdal, 15 Okt 2013.

 1. Fossdal

  Fossdal
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Vestlandet
  Jeg satte en engelsk bitter på en annen maltoppskrift enn jeg pleier, og brukte Gahr sitt humleskjema fra hans egen Bitter. Men dagen før jeg skulle tørrhumle måtte jeg plutselig en tur i havet og har glemt hele tørrhumlingen. Kommer hjem i morgen - oups, senere i dag - da har ølet stått 9 dager på gjæringskar. Er det da for sent å tørrhumle? Om ikke, bør jeg øke mengde humle? Jeg har gjæret med 013 London, om det har betydning. Har ikke tørrhumlet så mange brygg, og i alle fall ikke utenom sjema...
   
 2. OyvindEG

  OyvindEG
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bærum
  Det er ikke for sent, men du får ikke noe hjelp fra gjæringsaktiviteten. Jeg ville ha tørrhumlet som vanlig.
   
 3. Fossdal

  Fossdal
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Vestlandet
  Takk for innspill! Da jeg kom hjem viste det seg at en viss herremann på snart to år hadde dratt ut kontakten på ovnen, ikke ille, men det var bare 16 grader i rommet, det var fremdeles mye skum på overflaten og og SG var 1.014. Jeg økte til 20g EKG, dumpet i og satte termostaten på 22 grader, så får det en uke til før coldcrashing og overføring til ventekar.
   

Del denne siden