Skal brygges en batch wit i dag, på WLP400, grunnet logistikkutfordringer fikk jeg dessverre ikke hentet gjæren før i dag morges, starteren ble satt på røreren klokken 10 i dag morges. Så er spørsmålet om hva som er mest hensiktsmessig, slik jeg ser det har jeg fire alternativer:
1. La starteren stå til i morgen tidlig, for å pitche hele starteren i 12 timer gammel vørter
2. Pitche hele starteren i kveld, før den er ferdig.
3. La røreren stå 8-9 timer, sette kaldt, forsøke å dekantere
4. La starteren gjøre seg ferdig, dekantere og ha i som vanlig, men da blir vørteren stående lenge uten gjær, infeksjonsfare?
1. La starteren stå til i morgen tidlig, for å pitche hele starteren i 12 timer gammel vørter
2. Pitche hele starteren i kveld, før den er ferdig.
3. La røreren stå 8-9 timer, sette kaldt, forsøke å dekantere
4. La starteren gjøre seg ferdig, dekantere og ha i som vanlig, men da blir vørteren stående lenge uten gjær, infeksjonsfare?