Kloakk
Norbrygg-medlem
Kast oppi litt hvete så har du en White IPAFlaska en saison i går, og tenkte å være smart: For å slippe å vaske gjæringskaret heiv jeg en liter vørter oppi for å friske opp gjæren litt, og nå sitter jeg og lurer på om det ikke hadde vært en ide å brygge noe amerikansk på den - eller kanskje mexikansk, siden jeg har 200 gram Zappa liggende. Spontaninnhandla i et svakt øyeblikk, men den har liksom aldri helt passa inn.
Ideen er å gi passe med bitterhet med ett eller annet, og så fordele Zappa på wp og tørrhumling. Og siden det er saison-gjær, skulle jeg slippe å bekymre meg om hop creep. Den gir meg jo den effekten uansett.
Gjæren er Imperials Rustique, fra Blaugies. Den ga 93% utgjæring i det brygget jeg flaska nå. Ikke av det mest ekstreme, men solid diastaticus-jobbing.
Det jeg lurer på, er egentlig om det generelt er en dårlig idé å ipaifisere/neipaifisere saison.