Det tenkte jeg faktisk aldri på, men 20-30 min var slik jeg forstod det et slags minimum for å få frem det preget. Så om lengre koketid enn dette gir mer preg er det jo interessant, finnes det en "peak"?Det er oksidasjonsprodukter av både humulene og caryofyllene som dannes under koking som gir krydder/urte-toner. Det er altså lurt å sjekke innholdet av begge disse - om data finnes. Minimum koketid for å få disse produktene i merkbar grad er antakelig 20 minutter. Det er uklart for meg om det er ei ideell koketid som gir maks utbytte. En måte å øke denne effekten på skal også være å utsette humla for oksidering gjennom å lagre den varmt og utett ("aging") - men det har jeg ikke kommet meg til å teste. (Kilde: Scott Janish, The New IPA, s. 39/39)
Jeg skulle gjerne visst om 60 minutter gir mer utbytte enn 30 minutter, eller om det er en cut-off et eller annet sted. Å bruke lav-alfa edelhumler ved 60 ville da kunne gi mening. En kunne jo bruke ei blanding med ei høy-alfa humle for å ikke få med så mye grønnskaer.
Du kan jo prøve å maile instituttet ved Hüll og spørre, jeg må bare ha med det tyske navnet fordi det er så flott, som da er:
"Hopfenforschungszentrum Hüll". Humleforskningssentrum Hüll, der altså.
For en del år siden, da de "amerikanske" Hüll-humlene kom på markedet så mailet jeg litt kort med en av forskerne der om effekter av tid og temperaturer osv, og fikk mye god informasjon, så det kan være verdt et forsøk.